StoryEditorOCM
SportVEČERAS NA VIŠNJIKU

Zadar nastavlja bitku za spas u ABA ligi bez kapetana, a dolazi respektabilan protivnik

Piše Dražen Žura
29. veljače 2020. - 09:17

Spašavanje Zadra od ispadanja iz regionalne košarkaške ABA lige, u kojoj su duboko na dnu ljestvice i ne miču se nikako, počinje ogledom s FMP-om.

- Očekuje nas utakmica protiv jednog od boljih sastava u regionalnoj ligi. Stvarno ove sezone igraju odlično, a mi radimo što trebamo raditi. Spremamo se, tražimo našu priliku jer igramo na svom terenu, a zna se da je jedina solucija u našoj dvorani pobjeda. Tako da ćemo dati sve od sebe, želimo pružiti maksimum da to i ostvarimo. U ovom trenutku smo ostali bez Ive Ivanova, našeg kapetana, ali svi ostali smo na sto posto i ne vidim razloga da ne vjerujemo u pozitivan ishod na kraju – kazao je Stefan Fundić – Stipe, igač Zadra.

Pozorno je njegovo izlaganje slušao trener Danijel Jusup, koji je još nakon ogleda u Železniku zavapio za profilom momčadi i sustavom kakav ima FMP.

-Petnaestak dana smo bili nekako izvan ABA lige i više zaokupljeni domaćim obavezama.Imamo protivnika koji imaju izuzetno razvijen i kvalitetan sustav već godinama. To su mlađi dečki i kad ispadne jedan, upadne drugi i ne osjeti se velika promjena. To je znak da im sustav funkcionira, jer se ne zavisi od jednog ili dva igrača i sve sustav uspije na kraju kompenzirati. Još sam prije rekao da je FMP momčad koja igra najbolju košarku, naročito u prvom dijelu lige. Mislim da smo sada fizički dovoljno spremni i da im možemo odgovoriti što se tiče energetskog dijela i trke pogotovo što igramo kući – kazao je Jusup, koji je očito dobro proučio suparničku momčad što će zasigurno biti od velike koristi.

-Imaju široki roster i primjer su nama svima u regiji kako treba raditi. Ispadne li im jedan igrač, oni će opet naći nekog drugog. Ispadne Stefan Đorđević upada Radoš Šešlija ili Marko Tejić, ispadne Stefan Pot dođe Ilija Đoković ili Aleksa Uskoković… To je ono čemu Zadar treba težiti da bude sutra jedan klub koji će se bazirati na sustavu kao što ga ima FMP. Onaj potencijal koji imaš iz svog dvorišta iskoristi maksimalno, a kad ti nešto fali, dovede se sa strane jednog ili dva igrača. Tako ja na to sve gledam - razmišlja Jusup, kojem doista, u sezonama koje dolaze treba dati još veće ovlasti, kako bi se stiglo na razinu FMP-a. Prisjetio se i gostovanja u Železniku....

- Tamo su nas baš onako razbili (94:67 op.p.) i bili su motivirani. Mislim da nije Bryon Allen igrao u toj utakmici, ali jednostavno smo upali u njihovu mašinu i kad je tako onda ih je teško zaustaviti. Ivanov nam dosta znači, no što je tu je – zaključio je Jusup.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 20 sati uz izravan prijenos na Arenasport TV programu.

 

27. travanj 2024 03:36