StoryEditorOCM
SportFAVBET PREMIJER LIGA

Zadar otvara sezonu domaćih utakmica na Višnjiku, sutra stiže Alkar!

Piše Zadarski.hr/KK Zadar
10. listopada 2023. - 14:24

Košarkaši Zadra nastavljaju s ritmom utakmica svaka dva dana. Između dvije utakmice AdmiralBet ABA lige, one u ponedjeljak protiv SC Derbyja i one u petak, kada će na Višnjiku ugostiti Mornar Barsko zlato, srijeda je rezervirana za utakmicu 3. kola FAVBET Premijer lige protiv Alkara, što će ujedno biti prva službena utakmica ove sezone u Dvorani Krešimira Ćosića.

Zadar je doduše imao ulogu domaćina protiv Alkara na pripremnom turniru koji se igrao u Jazinama, ali radilo se o pripremnoj utakmici, koja se igrala u teškim uvjetima pa uvjerljiva pobjeda ne smije zavarati igrače Danijela Jusupa da pomisle kako će i ovog puta lako do slavlja.

- U odnosu na Memorijal Tomislav Knežević Alkar je ponešto promijenio sastav te u prva dva kola ima polovičan učinak. U gostima su pobijedili, dok su na domaćem parketu poraženi. Glavnu riječ im, uz par domaćih igrača, vode stranci. Kao i uvijek, morat ćemo biti koncentrirani jer ni s kim nema šale, niti se ikoga može lagano pobijediti – kazao je u najavi susreta trener Danijel Jusup.

U prvom kolu Alkar je slavio kod Dubrave rezultatom 91:100, a protiv Cibone u Sinju su izgubili 63:78. Imaju izuzetno opasan par Amerikanaca, Michaela Greena koji je Dubravi ubacio 29 poena i Ralpha Bissainthea koji je postigao 27. U rosteru je i prošlogodišnji igrač Zadra Maksim Matulina, ali on još uvijek traži svoje prve minute na parketu.

- Alkar je od naše utakmice igrane u Jazinama promijenio momčad i sada ima tri dobra Amerikanca. Samo dvojica mogu u isto vrijeme biti na parketu, ali pokazali su kvalitetu te su na gostujućem parketu dobili Dubravu, što zasigurno nije najzgodnija utakmica za igrati. Mi smo se tek vratili s puta i moramo se oporaviti. Još uvijek nismo na zadovoljavajućoj razini, ali u Podgorici je bilo određenog pomaka te se nadam da ćemo se nastaviti dizati. Trebamo iskoristiti svaki trening i svaku utakmicu da napredujemo i vratimo se na razinu na kojoj smo bili prošle sezone, najavio je kapetan momčadi Marko Ramljak.

Utakmica se igra u srijedu, 11. listopada, u 20 sati u Dvorani Krešimira Ćosića, uz prijenos na HKS TV.

28. travanj 2024 19:25