StoryEditorOCM
SportDOMAĆINI FAVORITI

Zadar pobijedio Zemunik, u mrežu im ubacili sedam lopti. Utakmica je protekla u ozračju obilježavanja godišnjice smrti Hrvoja Ćustića...

Piše Zadarski.hr
3. travnja 2021. - 20:24

Donosimo zapisnik s današnje utakmice 15.kola 1.ŽNL Zadarske između HNK Zadar i NŠK Zemunik. Utakmica je protekla u ozračju obilježavanja godišnjice smrti Hrvoja Ćustića. Prije početka utakmice, kapetani momčadi su zapalili svijeće,a potom je održana minuta šutnje u znak sjećanja na nesretno preminulog zadarskog nogometaša.

Domaći igrači su veliki bili veliki favorit na današnjoj utakmici i tako su krenuli od početka. Na prvu ozbiljniju priliku čekali samo sedam minuta u kojoj je Gambiraža pogodio vratnicu. U 11. minuti Begonja je započeo akciju, ubacio za Labusa koji prosljeđuje loptu u sredinu, zemunička obrana nije očistila situaciju što vješto koristi Vlatko Blažević i posprema loptu u mrežu za 1:0. Četiri minute poslije opet Blažević zabija za 2:0 nakon što se lopta odbijala od gostujuće braniče.

U 24. minuti red je i na najboljeg Zadrova strijelca Begonju koji s 10-ak metara šalje jaku i preciznu loptu od vratnice u mrežu za 3:0. Najbolju priliku u prvom poluvremenu gosti su imali preko Šime Fabijana u 28.minuti koji je pogodio vratnicu. U 37. korner za domaće izvodi Labus i precizno ubacuje u gostujući 5-erac gdje se spretni Blažević vješto izvija i postiže pogodak za 4:0, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu Zadrani slažu nove napade od kojih je onaj u 51. minuti urodio plodom za peti pogodak za koji je Blažević asistirao mladom Gambiraži koji je matirao gostujućeg vratara preciznim udarcem s ruba 16-erca. U 69. minuti gostujući igrač Tokić ruši Djeveljekaja u svom kaznenom prostoru, sudac pokazuje na bijelu točku, a sigurni realizator je Blažević. Odmah minutu poslije najbolji igrač današnje utakmice Vlatko Blažević postiže pogodak za 7:0. Pokazat će se to kao konačan rezultat. Zemunik je dva puta mogao do počasnog pogotka kad je Marojević pucao, ali oba puta je obranio Jakov Pinčić i sačuvao čistu mrežu.

Na ljestvici Zadar uvjerljivo vodi sa 7 bodova više od drugoplasiranog Hajduka iz Pridrage koji će svoju utakmicu odigrati u ponedjeljak u Poličniku. Sljedeću subotu Zadar će gostovati kod momčadi Dalmatinca u Crnom.

ZADAR - ZEMUNIK 7:0 (4:0)

Sudci: Tadija Babić, Šime Galac, Stipe Uskok

Žuti kartoni: bez kartona

Strijelci: Vlatko Blažević 11',15',37',67'-11m,68', Luka Begonja 24', Marko Gambiraža 51'

HNK Zadar: Pinčić, Vasilj (od 53' Katuša), Iveljić, D.Kulaš (od 60' Jurica), Delija, Blažević, Gambiraža, Begonja (k), J.Anić (od 69' Zdrilić), Labus (od 73' Šarić), Vukadinović (od 66' Djeveljekaj)

Trener: Želimir Terkeš

NŠK Zemunik: Paleka, Šare (od 76' K.Buljat), Marušić (od 59' L.Buljat), Kasap (od 53' Šarić), Rogić (od 46' Marojević), Lučić (od 46' D.Buljat, Fabijan, I.Buljat (k), Gavran, Rudić, Tokić

Trener: Šime Ivković

 

16. travanj 2024 15:32