StoryEditorOCM
SportJEDVA SE IZVUKLI

Zadar pobjedom protiv Cibone osigurao izbjegavanje kvalifikacija za ostanak u regionalnoj ABA ligi

Piše DRAŽEN ŽURA
14. travnja 2021. - 18:46

ZADAR – Dvorana " Krešimir Ćosić". Bez gledatelja. Suci: Ilija Belošević i Ivan Stefanović, Vladimir Vesković (Srbija) 

Zadar – Cibona  97:92  (24:21, 33:20, 13:21, 27:30)

ZADAR: Carter (10), Justice (18), Palokaj (8), Brala, Vuković (5), Bursać (12), Junaković, Mavra (33), Onuaku (5), Planinić (6).

CIBONA: Radovčić, Marić (8), Novačić (21), Prkačin (38), Gnjidić (9), Branković (5), Drežnjak (11), Nakić.

SEMAFOR

16:9 – 6' Prvi zadarski rezultatski iskorak ostvaren je u  kratkoj seriji 7:2, "trica" Palokaja i dva puta po dva, Mavra i Onuaku.

57:41 - 20' Imao je Zadar i ranije prednost kojom je Cibona počela zaostajati, ali je ova "izvučena" utoliko zanimljivija, jer je Justice dva puta bio uspješan iz jako velike udaljenosti, jednom Mavra i Palokaj. Pridružio im se i Bursać!

75 – 76 35 ' Nisu se gosti predavali, naprotiv, proradili su skroz u napadu, pljuštale su njihove  trice, dok je Zadar gubio loptu za loptom u napadu! Cibona je pritisnula još snažnije i tricom  Prkačina uzeli prednost!

97:92 40' Sve do posljednjih sekunda Zadrani su se tresli, jer nikako nisu pronalazili način kako zaustaviti Prkačina, srećom Mavra i Justice imali su mirnu ruku.

Zadar je pobjedom protiv Cibone osigurao izbjegavanje kvalifikacija za ostanak u regionalnoj ABA ligi, te ostalima u donedavnoj pratnji prepustio bitku za spašavanje golih života. Ali se i Zadar spašavao nakon plus šesnaest kontra "vukova" koji su nošeni Prkačinom uvelike zaprijetili, srećom i Mara je imao svoje poslijepodne, pa se otklonilo glavobolju.

Sama činjenica kako je na Ciboninoj strani semafora bilo mjesta sukladno epidemiološkim mjerama, odnosno, u zapisniku su imali svega osam igrača. Može se u takvom stanju biti konkurentan Zadru na njegovm parketu. Teško i nikako! Istina, uvodne minute izgledale su kao derbi, pardon, ipak sjena derbija, jer su Zadrani igrali posve opušteno u obrambenom dijelu. Iskoristio je to Ivan Novačić, brzo je iza svoga imena ispisao 12 poena, međutim, do isteka prvog poluvremena dodao je svega dva. Razlog? Obrana je otišla na jednu razinu više, k tomu Zadar se oko sredine druge četvrtine raspucao, nanizali su pet  "trica" kojima su posve razbili gostujući gard. A nisu ga ni mogli baš imati kad su stalno pogledavali na broj osobnih pogrešaka kako se ne bi doveli u situaciju da kraj dočekaju u još manjem broju nego su počeli utakmicu. Imala je i Cibona tri puta po tri, Marić, Prkačin i Branković, ali nedovoljno za priključak. Zadar se pak  malo – pomalo odvukao na 57:41 , što je po mnogo čemu trebalo biti dovoljno za skroz opušteni ulazak u nastavak utakmice. Ali nije tako izgledalo , brzo je Cibona spustila prednost, najviše je vukao Prkačin, onda su Drežnjak i Novačić podebljali "tricama" za zadarsku minutu odmora koju je bolje iskoristila momčad gostiju. A onda se domaćin malo uozbiljio, Bursać i Carter vratili su na "desetku"!

Ubačajem Gnjidića  "vukovima" su porasli apetiti, uz to je Prkačin zadnju četrtinu otvorio s tri poena, isto je učinio i Marić , Zadar se sada ozbiljno zabrinuo, jer se nije moglo zaustaviti ni Prkačina ni Gnjidića, te Novačića  koji su držali razliku. Potom je Mavra zabio tri poena, Justice dva plus jedan, onda još jednu tricu isti igrač, Mavra dodao dva slobodna bacanja  za laganu prednost Zadra 1:34 prije  kraja... Ali, Mavra je i odlučio sve riješiti sam pogodio je za tri poena, istom mjerom uzvratio je Prkačin. Carter je bio precizan s crte slobodnih i podigao na plus pet nepunih deset sekunda do isteka zadnje dionice. Tu nije bio kraj jer je Prkačin zakucao za minus tri prije Zadrovog napada kojeg je Justice zaključio uspješnim bacanjima.

Nakon utakmice s Cibonom, Zadar će se poradi organizacije UEFA - futsal Lige prvaka  u dvorani Krešimir Ćosić, neko vrijeme preseliti u Jazine. Tamo će u HT Premijer loigi odigrati, protiv Hermesa, Šibenke i Splita , te jednu utakmicu doigravanja za prvaka. Crvena zvezda će pak u posljednjem kolu ABA lige također biti stari gost Jazina!

18. travanj 2024 23:56