StoryEditorOCM
SportUTAKMICA PROPUŠTENIH PRILIKA NA STANOVIMA

"Zadar" poveo pogotkom Blaževića u 9. minuti - mreža do kraja ostala začarana, "Neretvanac" uzeo bod

Piše Ivica Gjergja
3. svibnja 2017. - 21:47
aaa

ZADAR - NERETVANAC 1:1
ZADAR - Igralište Stanovi. Gledatelja 200. Sudac: Paško Mandić -Kaštel stari (6). Strijelci: 1:0 Blažević (9), 1:1 Zovko (43). Najbolji igrač: Dragan Župan (Zadar).

ZADAR: K. Jurjević , Šimurina, Tokić, Blažević, Župan, Anić (od 79. Gagula), Pedišić, Bubnjar (od 50. Smokrović), Viduka, J. Jurjević, Brlić. Trener: Ivan Pudar.

NERETVANAC: Dragobratović , Mihaljević, A. Sršen , Granić, Stojanovski, Marić, Ključe (od 83. Popić), M. Sršen, Zovko (od 70. Batinović ), Vukoja, Grbešić. Trener: Damir Vučić.

Utakmica propuštenih prigoda s jedne i druge strane. Već na otvaranju susreta gosti se bolje snalaze i stvaraju dvije polu prigode, no realizacija nikakva, kao i u petoj i sedmoj minuti domaćina. U devetoj minuti Zadra je poveo - jednu loptu je izgubio Vukoja pred kaznenim prostorom Zadra da bi Tokić izvrsno uposlio Bubnjara, a ovaj proslijedio loptu za Blaževića koji izbija sam ispred vratara gostiju i zabija za 1:0.

Samo dva minuta kasnije Blažević je bio u prigodi, a u 23. minuti propušta stopostotnu prigodu. Iza toga „bude" se gosti da bi Marić i Stojanovski u dva navrata opasno zaprijetili. Također bilježimo u 32. minuti prigodu Bubnjara nakon brze kontre.

Dominacija se gostima isplatila u 43. minuti kada su iskoristili svoju terensku nadmoć i poravnavaju zgoditkom Zovka. Ante Sršen je lijepo probio i poslužio Zovka koji zabija za 1:1. Domaćini su imali nekoliko prigoda za povesti, no Blažević, Tokić i drugi nisu uspjeli.

Treba kazati da su domaćini, ulaskom Vedrana Smokrovića, u tri navrata probili desni bok, oživio je Smokrović igru domaćih no napadači se nisu snašli, čak su i iz peterca lopte odlazile preko vratnice. Opasan je na drugoj strani bio Stojanovski, da bi Josip Jurjević na završetku utakmice imao slobodni udarac koga je vratar gostiju obranio.

Svakoj momčadi po bod, na kraju možda i najpravednije.

06. svibanj 2024 09:23