StoryEditorOCM
SportKOŠARKA

Zadar protiv Dinama kroz majstoricu traži put do poluzavršnice

Piše Dražen Žura
16. svibnja 2023. - 14:19

Zadar će do poluzavršnice, u doigravanju za košarkaškog prvaka Hrvatske, morati biti bolji od Dinama – Zagreb, jer kao izraziti favorit nije uspio to odraditi kroz dvije utakmice, omjer je 1:1. Činilo se kako će nakon pobjede na domaćem parketu u kojem se vidjela izrazita razlika u kvaliteti, isto potvrditi i kao gosti. Ali nisu, Dinamo je iskazao više mudrosti za trijumf 77:76, čime je nadoknadio gore spomenuti manjak kvalitete u odnosu na zadarsku momčad.....

– Protivnik je dobro iskoristio naše slabosti i uz pomoć dobre atmosfere zasluženo pobijedio. Čeka nas zahtjevna utakmica, moramo biti maksimalno fokusirani i koncentrirani te se prikazati u boljem svjetlu nego u Zagrebu ako želimo izvući povoljan rezultat – kazao Luka Božić koji je pak u toj drugoj utakmici upropastio zadnji šut za moguću pobjedu.

Podsjetimo, u porazu kojeg su doživjeli u Draženovom domu u Zagrebu, Zadar je podosta toga polagao na vanjski šut, međutim, „trica” im je bila očajna, svega pet realiziranih iz trideset pokušaja.

– Šut nas nije poslužio, a Dinamo je nošen publikom uspio biti spretniji. U majstorici moramo biti na sto posto, pogledali smo snimku, vidjeli gdje smo griješili i nastojat ćemo svesti te greške na minimum – mišljenja je Leon Šantelj.

Nema bolje obrane od poraza nego isticati vrijednost suparnika, momčadi koja vrvi amaterima i čiji je proračun debelo ispod zadarskog. Ali, kao i uvijek vrijedi ona: „nije u šoldima sve”.....

– U ove dvije utakmice, a naročito u Zagrebu, Dinamo se pokazao kao izuzetno čvrsta, dobra momčad koja mudro napada, koja zna iskoristiti slabosti protivnika i uz domaći teren koji su imali nije ih lako pobijediti. Oni sigurno dolaze s ambicijom, samopouzdanjem, željom da naprave odličan rezultat, a na nama da ispoštujemo što se dogovorimo, angažmanom pokušamo doći do povoljnog rezultata. Zamolio bih publiku da nam dođe, pomogne. Ulazimo u završnicu sezone, u takvim utakmicama ta podrška je dodatni impuls igračima da daju još više i da pokušamo još jednom doći do rezultata koji svi očekujemo – kazao je Danijel Jusup, trener Zadra, koji zasigurno kao i navijači očekuje pobjedu koja ih odvodi na dvoboj s Cibonom, uz opasku kako u odnose na „vukove” imaju prednost domaćeg parketa, u sustavu tko prije do dvije pobjede. Najprije treba zaustaviti Dinamo, pa se tako priključiti spomenutom suparniku, Splitu i Cedeviti Junior koji su „dvokorakom” stigli onamo kamo teži i Zadar.

Utakmica se igra sutra (srijeda) s početkom u 20 sati, uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji.

27. travanj 2024 05:15