StoryEditorOCM
SportMAJSTORICA U PETAK

Zadar protiv Splita za završnicu Prvenstva Hrvatske. T.M. Buljan: ‘Moramo igrati timski do kraja i vjerujem da možemo izboriti finale‘

Piše Dražen Žura
26. svibnja 2022. - 15:36

Tko će u ogledu Splita i Zadra, preciznije majstorici, prijeći ciljnu crtu koja vodi u finale košarkaškog Prvenstva Hrvatske u kojem je već Cibona? Nedvojbeno, nakon omjera jedan prema jedan, nanovo je teško donositi prognozu, jer ”žuti” imaju prednost domaćeg parketa na Gripama, dok je Zadar ustrajan u nastojanju obrane naslova prvaka!

- Vjerujem u svoju ekipu, našu pobjedu i plasman u finale. Pokazali smo u prošloj utakmici da smo spremni za korak dalje. Priželjkujem fer i korektno suđenje, i ujednačen kriterij što je u konačnici vrlo važno – otvoreno će Zvonimir Ridl, sportski direktor Zadra.

Taktičke zamisli i očekivanja na parketu idu na adresu stručnog stožera i igrača, koji su u dvije posljednje utakmice mogli spoznati što ih žulja...

- Vidjeli smo što nam je stvaralo najviše problema u igri i bit će ključno umanjiti ili potpuno anulirati njihovu dominaciju u skoku. Ako u tome uspijemo i ukoliko odigramo čvrsto i agresivno u obrani vjerujem da ćemo doći u priliku pobijediti utakmicu, zbori Srđan Helbich, trener Zadra.

Svoje minute, nedvojbeno očekuju i igrači s klupe, mlade snage...

- Svjesni smo da je ovo utakmica godine za obje ekipe. Split je najavio borbu za finale, uz to igraju na domaćem terenu i pokušati će iskoristiti pomoć publike. Vrlo je bitno da dobro otvorimo utakmicu, odgovorimo na pritisak na vanjsku liniju, a presudno će biti kontrolirati skok. Moramo do kraja utakmice biti koncentrirani, moramo igrati timski do kraja i vjerujem da možemo izboriti finale – kazao je Tomislav Mihael Buljan, igrač Zadra.

Utakmica se igra u petak s početkom u 18 sati uz izravan TV prijenos u programu Arenasport 1.

19. travanj 2024 14:45