StoryEditorOCM
SportBUDUĆNOST POBIJEDILA U PODGORICI

Zadar se držao do zadnje četvrtine. A onda u pet minuta jedan pogodak iz igre, suci... Žorić opet najbolji

4. ožujka 2019. - 23:51
zadar_krka27-270119

PODGORICA - Dvorana " Morača". Gledatelja: 2000. Budućnost VOLI - Zadar 75 : 69 ( 23 : 27 , 22:18,15:16, 16:8).

Suci: Hordov ( Hrvatska), Šundić ( Crna Gora) i Babić ( Bosna i Hercegovina).

BUDUĆNOST : Jackson ( 10 ), Ivanović, Su.Šehović (6 ), Clark (18 ), Barović(6) , Se. Šehović ( 3) , Gordić ( 9 ), Bitadze (15 ) , Popović ( 2 ), Bell , Nikolić , Williams ( 6 ).

ZADAR: Bašić ( 4 ), Marić, Žorić (22 ), Krajina (3 ), Dašić (8 ), Vuković ( 7), Brzoja ( 8), Špralja (6 ), Božić ( 11), Planinić.

Samo još malo više koncentracije u zadnjoj četvrtini Zadru je u Podgorici moglo donijeti pobjedu, koja bi ih umirila, ovako drhtanje od ispadanja iz ABA lige traje i dalje.

Inače, Zadar se na otvaranju nije nimalo uplašio podgoričke momčadi, štoviše, izgledali su posve spremni za veliki okršaj pod obručima. Žorić i Brzoja su držali prednost, onda se Budućnost trgnula s tri trice, dvije Su.Šehović , jednu Jackson i priča se okrenula na drugu stranu, napose , nakon što se razigrao Bitadze, otišli su domaćini na 21:16! Semafor se , međutim, ubrzo počeo okretati i na zadarskoj strani, u seriji 11:0, Brzoja je zabio jednu tricu, Špralja dvije, a Dašić za dva poena. Ali je isti igrač promašio nekoliko " zicera". Skoro pa isti nastavak igre u drugoj dionici,

Zadar je i dalje držao prednost, uglavnom je puno toga išlo preko Žorića i Božića, dok je Vuković podigao razliku na plus pet ( 38:43), pogodio je i Bašić činilo se za korak više prije odmora, ali je Se. Šehović s centra pogodio "tricu". Posve izjednačeno igralo se i u trećoj četvrtini, Crnogorce je predvodio izvrsni Clark, Zadrane je vukao Vuković, kasnije su i drugi ponešto ugurali i plus jedan bio je zadarski ulazak u zadnju dionicu.

Opet je Clark pokazao kvalitetu "tricom" je Zadru uzeo prednost, onda se na sve naslonila i odluka suca Hordova koji je jednu dvojbenu odluku presudio u korist Budućnosti, živnulo se nakon toga i na tribinama. Nekako se zadarska momčad snalazila u obrani, ali u napadu nije bilo realizacije, u pet minuta igre samo jedan ubačaj iz igre, ne samo radi agresivnije obrane Budućnosti nego i zbog slabog izbora šuta, k tomu nepreciznog. Ipak tri Žorićeva izleta u dobru seriju probudili su nekakvu nadu.

Nisu im nažalost u prilog išle i neke sudačke odluke , ali ni trica Jacksona koji je nepune dvije minute prije kraja kod omjera 70:69 ubacio iznimno važnu tricu , Gordić je dodao dva slobodna bacanja za 75:69 i tu je uz Zadrovo petljanje priča otišla u poraz.

23. svibanj 2024 17:34