StoryEditorOCM
SportOSVRT 13. KOLA

Zadar se pobjedom u derbiju vratio na vrh ljestvice, Vitezovi su lako svladali Uraniu, a Primorci u gostima doživjeli poraz

Piše Ivica GJERGJA
13. studenog 2022. - 15:25

 

Lijepo je vidjeti ljestvicu ove lige, kada su u prvih pet klubova dva županijska trećeligaša. Prvi je Zadar, a na četvrtom mjestu je HV Posedarje. Primorac je malo zaštekao pa drži sredinu ljestvice i na devetom su mjestu.

U upravo odigranom kolu Zadar i Vitezovi porazili su svoje protivnike. Pobjeda Zadra je veća jer je pobijedio izravnog konkurenta za prvo mjesto ljestvice  - Zagoru (3:2), koja se prošlo kolo „ustoličila“. Međutim, smo su jedno kolo bili na vrhu, a Zagora je sada ponovo druga. Zadrani su od samog početka susreta imali igru i već u prvoj minuti dobru prigodu. Zgodici su padali kao plod izvrsno odrađenih kombinatorika cijele momčadi na terenu. Prvi zgoditak za vodstvo Zadra, Ivana Čurjurića je za nogometne libre, eurozgoditak, a i akcija koji se rijetko viđa i na utakmicama višeg ranga. Još dva zgoditka postigao je Ivan Bubalo, koji se profilirao u strijelca i igrača utakmice.

Zadrani su susret mirno priveli kraju za veliku pobjedu i radost Tornada, dok je Zagora učinila nervoznim svoju navijačku skupinu Pašaice, koja je u lijepom broju došla na Stanove. Igrači Zagore su pored dva postignuta zgoditka u pojedinim trenucima igre bili dobri, igrali odlično te prijetili brzim prodorima i kontrama. No sve su to igrači Zadra znali kanalizirati ka svojoj pobjedi.

HV Posedarje u posljednje vrijeme ima naviku pobjeđivanja, tako da igrači, bez obzira na to igraju li doma ili u gostima donose bodove na svoj konto. Sve čestitke za ovaj uspjeh zaslužuju igrači, stručno vodstvo na čelu s trenerom Markom Pinčićem i čelništvo kluba. Susret s Uraniom bio je „jednosmjerna ulica“ u kojoj je Vitez dominirao, igrali su odlično i postigli četiri zgoditka. Već u petoj minuti poveli su domaćini 1:0, a zgoditak je postigao Lovre Čirjak, koji se profilirao u najboljeg ne samo klupskog strijelca, nego i strijelca lige, vodi s 13 postignutih zgoditaka, a s Uraniom je dao tri zgoditka. Od Uranie se više očekivalo, nekoliko je pokušaja bilo s njihove strane, ali bez zgoditaka.

Primorac je primio zgoditak u Kaštel Gomilici u srazu s GOŠK-om (1:0) te se nakon toga, iako je imao poneku prigodu, nije mogao vratiti rezultatski i poravnati rezultat ili pobijediti. Inače nisu slabo igrali igrači Primorca, znali su stati na loptu, odigrati dobro pas, ali nije bilo golova. Da je koji zgoditak postignut bilo bi sigurno je drukčije, a vjeruje se da će na efikasnosti poraditi trener Mirko Labrović.

01. listopad 2024 16:37