StoryEditorOCM
SportHT PREMIJER

Zadar u 1. kolu Lige za prvaka dočekuje Split koji ove sezone ima prednost od 3:1 u pobjedama, ali to i ne mora značiti previše...

Piše Dražen Žura
19. ožujka 2023. - 15:14

Neće košarkašima Zadra u dobrom sjećanju ostati ogled sa FMP Soccerbetom u Beogradu, jer su u AdmiralBET ABA ligi, doživjeli iznimno težak poraz, spustili su ih domaćini na minus dvadeset pet! Ali, nažalost, nakratko su ostali bez Luke Božića koji se ozlijedio. Izgledno je kako se radi o distorziji skočnog zgloba, pa je posve upitno hoće li ga trener Danijel Jusup moći koristiti. U sastavu bi pak trebao biti Adem Mekić, međutim, budući je tek stigao i njegov nastup je pod znakom pitanja. Nedvojbeno, nimalo lagodna situacija za momčad Zadra, jer u 1.kolu Lige za prvaka u HT Premijer ligi, dočekuju Split koji ove sezone ima prednost od 3:1 u pobjedama, uključujući oba natjecanja. Ali, to i ne mora značiti previše....

– Igra Splita bazira se na „pick&rollu” Dominika Mavre, uz tri Amerikanca koji su se dobro uklopili u tim. Josip Jukić i Lovre Runjić su igrači koji nam često rade probleme, priključuju im se Tonko Vuko, Mate Kalajžić i Boris Tišma. Imaju širok „roster”. Pitanje je još uvijek hoće li Božić nastupiti, bez obzira na to moramo dati svoj maksimum - kazao je Jusup.

Najbolji u porazu u Železniku bio je kapetan Marko Ramljak, što nikako nije prevelika utjeha kad se izgubi, međutim, njegova energiju koju donosi u svakoj utakmici, dobra je situacija za zadarsku momčad.

– Mislim da trebamo promijeniti pristup i odigrati jednako kao u prošlom susretu protiv Cibone, nametnuti svoj ritam, agresivnost u obrani i napadu, što bi nam uvelike olakšalo put prema pobjedi. Split se digao i u zadnje vrijeme igra odličnu košarku, puno se vrti oko Mavre i Shannona Shortera, pod košem su nezgodni Lewis Sullivan i Tyrell Nelson. Moramo im zatvoriti napadački skok pa ćemo imati veliku šansu za pobjedu - razmišlja Ramljak.

Utakmica se igra u ponedjeljak s početkom u 18 sati uz izravan TV prijenos u programu Sportske televizije.

 

20. travanj 2024 12:48