StoryEditorOCM
SportTOČNO U PODNE

Zadar u Čačku uzeo bodove Borcu i osigurao nešto mirniji kraj ABA lige!

Piše Dražen Žura
3. travnja 2021. - 14:30

ČAČAK – Dvorana "Borac".Bez gledatelja. Borac – Zadar 61 : 65

( 16 : 19, 13:14 ,13:19, 19:13).

Suci: Miloš Koljenšić (Crna Gora) , Mario Majkić ( Slovenija) i Marko Juras ( Srbija).

ČAČAK: Thornton, Smith (4), Sanadze (5) , Miletić (13) , Gavrilović , Kočović (3) , Nerandžić (7) , Novaković (3) , Jones (11) , Todorović (13), Čarapić (2).

ZADAR: Carter (10 ), Jordano (2) , Justice (6) , Palokaj (8) , Vuković, Bursać (11) , Junaković (4) , Mavra (9) , Onuaku (13) , Planinić (1) , Kraljević (1).

Točno u podne, Zadar je u Čačku uzeo bodove Borcu i tako u velikoj mjeri osigurao nešto mirniji kraj ABA lige, međutim, priča se nastavlja. Nakon posve sigurne igre i velike rezultatske prednosti Zadrani su na trenutak zastali, no mir im se vratio baš kad je trebalo. Podosta je igrača koje bi trebalo izdvojiti, osobito to vrijedi za Bursaća kojeg je bilo posvuda, te Palokaja čije su bravure opisane u donjem dijelu tekstu.

Carter je donosio mirnoću, dok je Mavra zasigurno u ključnom trenutku pogodio za tri poena, pa mu se mogu izbrisati sve druge manje dobre stvrai. Onuaku je nakon uoobičajene nervoze, odigrao nekoliko zanimljivih minuta, tako da i njemu ne treba zamjeriti " bube"! Uglavnom , Zadar je odigrao zrelu utakmicu, onako kako je bilo i potrebno na teškom gostovanju gdje su se zbog važnosti utakmice ključnima učinile završne minute koje se ranije, unatoč dobrom rezultatu znalo "rezati" sve dobro napravljeno. Ovoga puta takav scenarij je izbjegnut!

Inače, otvaranje s dvije "trice", najprije Nerandžića, potom Palokaj, kao da su najavile kako će se doista igrati koš za koš. I dok se domaćin puno više odlučivao za vanjski šut, Zadrani su poene skupljali ili ispod obruča ili u kontri ili nakon dobro izrađenih akcija. U tome je razdoblju Palakoj zabio dvije trice, k tomu i jedan " ludi koš" , ostalo su odrađivali Onuaku, Bursać i dva puta za redom Mavra. Borac nije odustajao od svoje " politike" i dalje su vjerovali u " trice" , što su unatoč velikom broju isplajenih do kraja poluvremena sakupili ih Šest, Zadar tri iz jedanaest pokušaja.

Drugi iznimno važan detalj koji je držao domaćine dalje od konopa jest napadački skok, čak osoam u prvih dvadeset minuta. Imao je Zadar u nekoliko navrata otići na značajniju prednost, međutim, Justice nije imao svoj dan, svega jedan ubačaj iz pet pokušaja. Kod Cartera se pak osjećala posljedica ozljede koljena, ali je stisnuo zube i jednu "tricu"...

Pod obručem Mršić je morao stalno "miksati", jer je Onuaku u svom stilu zaradio dva orekršaja, pa se priča prebacila na Planinića i Kraljevića. Krenuo je Zadar bolje u trežu, najprije je s dva poena otvorio Mavra, potom je Palokaj opet imao "ludi šut" pogodio je za tri poena i podigao zadarsku prednost na devet viška. Imali su još i tri puta koš i dodatno, ali to nagradno slobodno nisu iskoristili Bursać, Onuaku i Carter, međutim, Bursać je iz drugih pozicija kupio poene. Borac je nanovo sve polagao na trice, pogodili su svega jednu iz 11 pokušaja!

Ulazak u zadnju dionicu, Zadrani su slobodnim bacanjima Onukua i "dvicom" Justice podigli na zavidno vodstvo 56:42 osam minuta do kraja, Onuaku je s dvije blokade zaustavio nalet domaćina....

Izgledalo je kako će minute koje dolaze donijeti mir u zadarske redove, ali se dogodilo posve suprotno. Imao je kratki uzlet Borac, pa je "tricom" smirio Mavra. Onda su domaćini promijenili taktiku, odustali su od vanjskog šuta, spustili su loptu u reketei razigrali Miletića. Rezultat sve su golema nervoza Zadra, nizali su pogrešku za pogreškom, Kraljević je tri puta sudjelovao u tome, jednom je napravio osobnu u napadu, drugi put korak te jedn promašaj. I Kapetanu Mavri se potkrala pogreška, dok je na drugoj strani Čarapić smanjio na minus dva, ali su u drugom napadu izbcli loptu u aut, potom napraavili brzu osobnu na Careteru koji je pal pospremio onba slobodna bacanja.

25. travanj 2024 04:52