StoryEditorOCM
SportFOTOGALERIJA

Zadar u nemogućim uvjetima u Jazinama nakon produžetaka pobijedio Šibenku! Jusup: "Dok sam ja trener ovo je zadnji put da se igra u Jazinama"

Piše KK Zadar
3. rujna 2023. - 08:25

Košarkaši Zadra osvojili su prvi naslov ove sezone: u finalu 18. Memorijalnog turnira Tomislav Knežević nakon produžetaka svladali su Šibenku rezultatom 93:85 (25:18, 9:21, 22:21, 18:14, 19:11). Gosti su se predstavili u dobrom svjetlu, vodili su većim tijekom utakmice, imali i priliku za pobjedu, ali su izgubili nakon velike serije trica Zadrana u završnici. Treće mjesto na ovogodišnjem memorijalu osvojio je KK Kvarner 2010, koji je u susretu poraženih momčadi bio bolji od Alkara rezultatom 82:76.

Jusup je finalnu utakmicu otvorio s ustaljenom petorkom u kojoj su uz „nedodirljive“ Božića, Ramljaka i Žganeca bili Lakić i Jambrović. Nakon nekoliko uspješnih akcija Topolovića Šibenka je povela pa Jusup uvodi Mekića i Drežnjaka. Potonji je tricom otvorio dobru zadarsku seriju vanjskih šuteva, a okrunio ju je Božić s tri pogođene trice za prednost Zadra 25:18 na kraju prve četvrtine.

Skoro četiri minute Zadar je igrao bez poena u drugoj četvrtini, što je Šibenka iskoristila i serijom 12:2 povela 27:30. Prednost koju su stekli u drugoj četvrtini (34:39) gosti su uspješno, najviše vanjskim šutom, branili i u trećoj dionici, iako je Jusup igrao s najjačim snagama. Posebno se svidio mladi Antonio Klarin, koji je radio velike probleme zadarskim playmakerima u branjenju šuta za tricu. Otišli su gosti u jednom trenutku i na +14, ali se ta prednost do 30. minute istopila na 56:60.

Zaostatak 63:68 Zadar je dvije minute prije kraja pretvorio u vodstvo 72:70 nakon dvije trice Drežnjaka i jedne Lakića. Šibenčani se nisu obeshrabrili u presudnom trenutku, dvaput su uspješno pogodili a Luka Božić slobodnim bacanjima donio 74:74 i produžetke.

Činilo se da će Zadar lako do pobjede – odmah na početku produžetka po jednu su pogodili Drežnjak, Žganec i Ramljak, prednost je u dvije minute otišla na 83:74, ali se Šibenka stalno vraćala, dolazila do razlike od tri poena, ali sve je na kraju još jednom tricom zapečatio Drežnjak.

Najbolji igrač utakmice bio je Luka Božić, koji je u ukupno 28 poena ugradio šest trica, jednako kao i Drežnjak, koji je na kraju došao do 24 poena. Šibenčane je predvodio Luka Skorić s 23 poena, a on je ujedno i najbolji strijelac turnira. Najboljim igračem proglašen je Dario Drežnjak.

Danijel Jusup, trener Zadra: Uvijek je dobro dobiti, ali ovi uvjeti nisu za igranje. Dok sam ja trener ovo je zadnji put da se igra u Jazinama, da pored onakve dvorane igramo ovdje i dovodimo u pitanje zdravlje igrača. Ovo je opasno da se netko ne ozlijedi i to nema nikakvog smisla. Frustruiran sam jer sam cijelu utakmicu gledao hoće li se netko ozlijediti, a ne kako igramo. Dečki su bili sjajni, Šibenik i Zadar, utakmica je bila odlična, ali uvjeti nisu bili takvi da bi igrači bili sigurni.

Damir Milačić, trener Šibenke: Najbitnije da se nitko nije ozlijedio. Odigrali smo dobro i jedni i drugi, Zadar je iskoristio naše mane, ali zadovoljan sam kako izgledamo, treba nam još nešto rada da uspijemo do kraja iznijeti ovakvu utakmicu. Na +14 smo imali dobra rješenja u napadu, Zadar je bio u lošem nizu, nakon toga je kvaliteta presudila, svaka utakmica protiv ovakve momčadi je dobra priprema za moju momčad.

ZADAR - ŠIBENKA 93:85

(25:18, 9:21, 22:21, 18:14, 19:11)

ZADAR - Dvorana Jazine. Gledatelja: 400. Suci: Tomislav Hordov, Josip Modrić i Darijan Jančijev.

ZADAR: Ramljak 12, Mekić 5, Lakić 6, Mazalin 3, Klarica, Sikirić 3, Jambrović 2, Žganec 9, Njegovan, Grbić, Drežnjak 24, Božić 28. Trener: Danijel Jusup.

ŠIBENKA: Klarin 13, Bobek 2, Skorić 23, Škugor, Howard 10, Mandalinić 8, Brown 10, Perković, Brajković, Topolović 19. Trener: Damir Milačić.

07. svibanj 2024 08:33