StoryEditorOCM
SportVIŠNJIK JE DOMAĆIN

Zadar u ponedjeljak dočekuje Bosco. Čampara: ‘Nadam se da ćemo u utakmicu ući s istom energijom s kojom smo ušli i u susret protiv Derbyja‘

Piše KK Zadar
2. listopada 2022. - 12:49

Nakon vrlo važne pobjede nad SC Derbyjem u prvom kolu regionalne ABA lige, i što je još važnije, sjajne igre koju su prezentirali u tom dvoboju, košarkaši Zadra okreću se izazovima u domaćem prvenstvu i otvarajućem dvoboju nove sezone u HT Premijer ligi u kojem će u ponedjeljak, 3. listopada u Dvorani Krešimira Ćosića od 18 sati ugostiti povratnika u premijerligaško društvo, Bosco.

Zagrebački sastav svoje je mjesto među 12 najboljih hrvatskih klubova izborio kroz doigravanje u kojem je u dvije utakmice bio bolji od Puntamike izbacivši je u niži rang. Momčad je to koja vrvi iskustvom i mladim potencijalnim igračima koju s klupe dobro vodi trener Ivan Tomas i koja bi ove sezone mogla ostvariti zapažen rezultat i u ovom natjecanju. Garanciju tome daje trolist Ante Krapić, Petar Babić i Luka Katura koji uz Luku Babića i novopridošlog Marka Jurića mogu svakoj ekipi pomrsiti račune.

Ipak, Zadrani su u utakmici protiv SC Derbyja pokazali kako će puno toga u ovom, kao i u svim nadolazećim susretima, prvenstveno ovisiti o njima samima. Razigravač Zadra Sani Čampara ne sumnja da će, ukoliko njegova momčad i sutra bude na visokoj energetskoj razini koju je prikazala u petak, ishod dvoboja biti isti.

- Iza nas je stvarno odlična utakmica. Ali nema vremena za previše slavlja. Okrećemo se već Boscu i prvom dvoboju domaćeg prvenstva. Ne smijemo podcijeniti nikoga i moramo od prve minute ući maksimalno koncentrirani. Vjerujem da smo mi u ovom ogledu favoriti ali to ćemo, naravno, morati pokazati i na parketu. Nadam se samo da ćemo u utakmicu ući s istom energijom s kojom smo ušli i u susret protiv Derbyja – kaže Čampara.

20. travanj 2024 12:55