StoryEditorOCM
SportJUBILEJ DOMAĆINA

Zadar u Širokom traži formu pred početak ABA lige: problemi s ozljedama, ali optimizam raste

Piše KK Zadar
10. rujna 2024. - 13:34

Košarkaši Zadra ulaze u završnu fazu priprema pred početak AdmiralBet ABA lige i hrvatskog prvenstva, a posljednji test očekuje ih ovog vikenda na memorijalnom turniru "HKK Široki 2024" u Širokom Brijegu.

Domaći klub slavi svoj 50. rođendan, a Zadar će u petak u 20 sati odigrati polufinalni susret protiv Širokog, uz očekivanje domaćina da bi im pobjeda protiv Zadra bila najbolji poklon za jubilej.

Momčad Zadra pod vodstvom trenera Danijela Jusupa iza sebe već ima nekoliko provjera, uključujući utakmice protiv belgijskog Oostendea i nedavne turnire u Hrvatskoj i Austriji. Međutim, ozljede su se pokazale kao veliki problem, što je Jusup istaknuo kao glavnu brigu uoči novog turnira i sezone koja uskoro počinje.

– Imali smo dosta ozljeda tijekom priprema, što nam je otežalo treninge i rotaciju na terenu. U Austriji smo igrali s minimalnim brojem igrača, što je neke od njih prilično iscrpilo. Trenutno se pokušavamo regenerirati i oporaviti, ali zabrinut sam zbog manjka igrača - rekao je Jusup.

Osim ozljeda, Zadar se suočava i s problemom popunjavanja rostera nakon odlaska Rebeca. Klub aktivno radi na dovođenju novog igrača, no do sada su naišli na prepreke u tom procesu.

– Blizu smo bili jednog igrača, ali na kraju to nije uspjelo. Vrijeme ističe jer liga uskoro počinje, a mi još nismo kompletni, dodao je trener.

Unatoč izazovima, momčad pokazuje napredak, a posebno oduševljava Mate Kalajžić, koji se odlično uklopio u momčad i pružio izvrsne nastupe na oba posljednja turnira.

– Zadovoljan sam kako radimo i napredujemo, iako smo zbog ozljeda morali prilagoditi našu igru. Igrali smo bez trojice visokih igrača pa smo improvizirali s četiri niska. Nadam se da ćemo u Širokom biti u boljoj formi i vidjeti kako izgledamo u ozbiljnim utakmicama, izjavio je Kalajžić.

Bez obzira na ishod utakmice protiv Širokog, Zadar će u subotu igrati protiv jednog abaligaša, jer se u drugom polufinalu sastaju Budućnost VOLI i Split.

Utakmica za treće mjesto zakazana je za 17:30 sati, dok će finale biti odigrano u 20 sati.

15. rujan 2024 06:21