StoryEditorOCM
SportADMIRAL BET LIGA

Zadar upisao i treći poraz u regionalnoj ligi s jedanaest promašenih slobodnih bacanja

Piše Dražen Žura
8. listopada 2021. - 22:39
Zadar, 081021 Dvorana Kresimir Cosic. Utakmica regionalne kosarkaske ABA lige izmedju KK Zadar i KK Cibona. Na fotografiji: Dario Dreznjak.Luka Gerlanc/Cropix

Dvorana „Krešimir Ćosić”. Gledatelja: 700. Zadar – Cibona 67:68 (18:14, 17:20,13:13, 19:21)

Suci: Marko Juras, Radoš Arsenijević i Ivan Stefanović (Srbija).

ZADAR: Carter (11), Paponja, Jordano (3), Brala (7) , Vuković (3), Bursać (4), Junaković (6),D. Drežnjak (6) , Mavra (8), Luković ( 15).

CIBONA: Vujović, Radovčić (11), Vranković (2), Mustapić, Prkačin (12) , Gegić (11) , Vildoza (7), Majcunić (1), Gnjidić (3) , Branković (4), M. Drežnjak (5), Reuvers (12).

SEMAFOR

14:6 – 6' – Zadar je Cibonu uhvatio u „trokutu” kojeg su činili: Brala, Luković i Carter, razlika je mogla biti i izraženija, međutim, pravilo se previše pogrešaka i promašivalo slobodna bacanja.

35:32- 19'- Vukla je Cibona , uspjeli su u kratko vrijeme drugim zakucavanjem Prkačina povesti , 30:29, ali je na drugoj strani na isti način uzvratio Luković. Pogodio je i Reuvers, dok je Bursać opet vratio zadarsku momčad.

48:39 – 27'- S dvije „trice” Mavre i jednom Brale, momčad Zadra uspjela se odvući do osjetnijeg viška.

67:68 – 40 – Završnu riječ imao je kapetan Prkačin, tako da domaćinu nisu pomogla ni tri poena D.Drežnjaka, nepune dvije sekunde prije kraja !

48:52 – 33' – Zadar se posve pogubio nakon vodstva dozvolili su seriju Cibone 13:0, glavni protagonist preokreta bio je Radovčić.

Zadar je upisao i treći poraz u regionalnoj Admiral BET ligi, slobodno se može kazati kako su sami sebe dobili s jedanaest promašenih slobodnih bacanja. K tomu nakon vodstva od devet poena, spustili su ruke i dozvolili da ih Cibona nemilice „šiba”. Istina, uhvatili su u završnim minutama priključak, ali ih je Prkačin zaustavio baš kad je trebalo gledajući iz pobjedničkog kuta.

Uglavnom ni gosti se nisu mogli pohvaliti nekim osobitim učinkom,na početku, štoviše, mogu biti i te kako zadovoljni ishodom prve četvrtine, jer se domaćin nije nametnuo koliko je mogao, obzirom na zbivanja na parketu. Nekako je više dinamike bilo kod Zadrana, koju se nije pretvorilo u bolje brojke na semaforu, zato su „vukovi” u otvaranju druge dionice „tricom” Prkačina , te jednim slobodnim bacanjem Majcunića stigla do poravnanja! Onoga trenutka kad je trener Perinčić odlučio u igru vratiti Cartera, stigla su njegova tri poena i dodatno bacanje!

Nažalost, Carter je u jednom doskoku ozlijedio zglob desne noge, pa je ponovno otišao na klupu! Odmah se višak zraka osjetio kod gostiju, jer im je Amerikanac bio najveća prijetnja, otuda i sloboda Prkačinu za lagano utrčavanje u reket i atraktivno zakucavanje! Vukla je Cibona, uspjeli su u kratko vrijeme drugim zakucavanjem Prkačina povesti, 30:29, ali je na drugoj strani na isti način uzvratio Luković. Pogodio je i Reuvers nekoliko puta, dok je Bursać opet vratio zadarsku momčad u prednost. Zadar je pak imao osobitih problema s napadačkim skokom gostiju, što je stvaralo nervozu na njihovoj adresi!

O tome da je Zadar prvo poluvrijeme završio minimalnim vodstvo, unatoč čak sedam promašenih slobodnih bacanja! I tu nije kraj, jer se i Carter pridružio s dva promašaja s istoga mjesta, odmah na početku drugog poluvremena, srećom za domaće Mavra je zabio „tricu”, ali je uzvratio Gegić, pa se opet oglasio Mavra, nažalost nisu mu prošle dvije lopte prema Lukoviću. Onda je mladi Brala slijedio kapetana i Zadar je otišao na 48:39 u 27. minuti!

Ali, Zadrani su odlučili biti dobri domaćini otvorili su Ciboni tri kontre, koje je riješio Radovčić, kasnije je zabio „tricu”, dok je Vranković dobio dvoboj s Lukovićem, a Vildoza dao doprinos s dva poena i gosti su nanizali seriju 13:0!

Argentinac se pobrinuo i za tri poena, dok je Gegić dodavao sol na zadarsku ranu. Jordano je je nakon dugo vremena s tri poena doveo Zadrane u egal (61:61). Završne taktove za slavlje „vukova” odradio je Prkačin (tri plus dva), odnosno Vildoza s dva slobodna bacanja.

Čim je KK Zadar oglasio vijest kako su u klub vratili Pavla Marčinkovića, skupina na tribinama koja mu nije sklona, po gradu je vješala nimalo ugodne transparente. Iako Marčinković nije bio u sastavu Zadra dočekan je na jednako tako bezobrazan način, pa povici” Mi smo Zadrani, Zadar je naš”, nikako ne idu uz ljubav prema klubu i igračima. Niti je takav rušilački nagon naišao na odobravanje publike koja u dvoranu dolazi isključivo radi košarke. Svojim odlaskom ranije spomenuti 'bukači', željeli su privući pozornost, međutim, mnogi nisu ni primijetili njihov izostanak.I klupska uprava je morala otrpjeti ono poznato: „Uprava odlazi”. A tek je počela sezona!

20. travanj 2024 08:04