StoryEditorOCM
SportU DRAŽENOVOM DOMU

Zadar uspio preokrenuti utakmicu u kojoj je Cibona povela!

Piše Dražen Žura
28. travnja 2021. - 20:20

ZAGREB – Dvorana "KC Dražen Petrović". Bez gledatelja. Cibona – Zadar 78 :80 (28:19 , 18:19 , 13:17 ,19:25).

Suci: Luka Kardum (Zagreb), Tomislav Vovk (Slavonski Brod) i Josip Jurčević (Split).

CIBONA: Vujović, Radovčić (10) , D.Planinić (10), Marić , Mustapić (2) , Buljević , Novačić (8), Prkačin (18), Gnjidić (8) , Branković, Drežnjak (8), Nakić (13).

ZADAR: Carter (4) , Jordano (3) , Justice (11), Palokaj (4) , Brala , Vuković (2) , Bursać (4) , Junaković (12) , Mavra (16) , Onuaku (10), J.Planinić (14) , Kraljević.

Zadar je u Draženovom domu, uspio preokrenuti utakmicu u kojoj je Cibona puna sebe povela dvanaest minuta viška, ali se nakon isključenja Mršića, momčad posve naljutila i gurnula suparnika u borbu za drugu poziciju, dok su Zadrani ranije riješili" jedinicu"!

Cibona je u dvoboj krenula posve raspucano, iz osam pokušaja za tri peona, šest šuta su napunili zadarsku mrežicu, dvije je zabio Prkačin, tri Nakić, dok je odmah u začetku druge dionice jednu pridodao i Novačić. Zadrani, dugo nisu ni pokušvali šutirati s iste pozicije, više su se držali igre ispod obruča, taj su posao odrađivali najprije Planinić onda i Onuaku.

Kad smo kod trica, onda se Jordanu i Junakoviću moraju upisati, jer su pogodili svatko po jednu. Jedine Zadrove do kraja prvog poluvremena! Imali su nešto za reći i suci, Cartera su "nagradili" za glumu i servirali mu tehničku, dok su Drežnjaku u prigodi njegovog "klizećeg starta" i to u napadu, pri čemu je srušio dvojicu igrača, progledali kroz prste. Kao i obično Onuaku je bio posebna meta. Nije korektno!

Zadru je nakon Junakovića napokon "proradio" i Mavra koji je s nekoliko izvrsnih ulaza doveo svoje na minus dva! Vuković je nakon prethodna dva Mavrina poena u začetku četvrte runde, poravnao na 59:59. Međutim, razigrao se Radovčić i ponovno Cibonu vratio šest viška....

Zadrani su pak čekali Cratera, kojeg se nije moglo primijetiti! Opet je Mršić zbog neslaganja sa sucima zaradio isključenje kod omjera 66:59 nešto manje od osam minuta prije kraja. Justice je s dvije trice, potom dva poena i dva slobodna prije preostalih četiri minute doveo zadarsku momčad u vodstvo 72:70, ali je Cibonu vratio Prkačin s dva plus jedan, međutim, Planinić je pogodio dva i promašio slobodno.I opet dva plus tri , ali je Gnjidić s tricom priču odveo u poravnanje. Mavrina dva slobodna donijeli su Zadranima prednost.

Onda su suci u zadnjoj sekundi jednog napada domaćina našli prekršaj Planinića na Planiniću starijem koji je pogodio oba bacanja. U seriji slobodnih Mavra je 24 sekunde prije kraja, bio miran oba puta za prednost 80:78. Cibona je dobila puni napad , loptu je uzeo Gnjidić dodao Rdovčiću koji je promašio!

Odali su igrači i minutu šutnje za preminulog Jolu Petrovića (94) , oca Aleksandra i Dražena Petrovića , dvojice vrhunskih hrvatskih igrača.

20. travanj 2024 00:01