StoryEditor
SportVIRUS OSTAVIO TRAGA

Zadar uzeo vrijednu pobjedu u ABA ligi, bili su bolji od Krke!

Piše Dražen Žura
21. siječnja 2022. - 20:25

ZADAR – Dvorana „ Krešimir Ćosić”

Gledatelja: 400

Zadar – Krka 78:71 (19:24, 14:13, 29:20, 16:14)

Suci: Ilija Belošević, Miloje Jovčić i Aleksandar Milojević (Srbija)

ZADAR: Carter (16), Marčinković, Paponja, Jordano (3), Klarica, Brala, Bursać (5), Junaković (10), Buljan, Drežnjak (18), Mavra(4), Thompson (22)

KRKA: French (2), Stergar (2), Stipčević (14), Špan, Medevd, Kosi, Škedelj (4), L.Lapornik (7), M.Lapornik (18), Macura (2), Klobučar, Thomas (22)

Zadar je uzeo iznimno vrijednu pobjedu u Admiral Bet regionalnoj ABA ligi, koja im nudi lakši put u nastavku sezone. K tomu, prvi put su nakon osamnaest dana osjetili natjecanje, uz sve bilo je primjetno kako je korona ostavila dosta traga.

Na trenutke se sve činilo kao unisono „disanje na škrge”, međutim, kad je bilo najpotrebnije proradila su im pluća i Krka je počela teći prema porazu! U samoj završnici bilo je više nego gusto, jer je Zadar olako ispustio deset poena viška i dozvolio gostima da se ponovno vrate u utakmicu.

Štoviše, uzvratili su Zadranima na njihovu raniju seriju od 11:0, jednako takvim omjerom. Poveliku sušu u zadarskom napadu prekinuo je Dario Drežnjak kojeg krka nije mogla zaustaviti. Nije njegov učinak mogao promaknuti publici pa je dvoranom odjekivalo: „Žuti, žuti!”, mislio se na njegovu boje kose! Inače, osim opisane završnice valja istaknuti kako je Zadar dugo „kaskao” za Krkom koju su svojom igrom, bolje kazati vanjskim šutom nosili Adonis Thomas i Miha Lapornik.

Iako se činilo kako Rok Stipčević nije na uobičajenoj razini, kasnije će se vidjeti da su mu brojke dobre. Zapravo, Rok je zajedno sa spomenutim mu suigračima, te Lukom Lapornikom, na konto gostiju upisao trinaest „trica”.

Zadar je uvelike zaostajao u tom segmentu, svega šest stalo je u mozaik trijumfa. Unatoč nešto slabijem otvaranju Trevor Thompson je do konca utakmice pokazao koliko je važan za zadarsku momčad! Bilo je lijepo vidjeti i njegove tri blokade, ništa manje atraktivne nisu bili ni Carterove uz čije ime treba dodati i sedam asistencija!

19. svibanj 2022 00:29