StoryEditorOCM
SportFINALE KUPA

Zadar večeras ide po trofej, a Dominik Mavra se prisjetio kako je zbog jednog ubačaja Roka Ukića plakao kao "kišna godina". Šteta što nema publike...

Piše Dražen Žura
13. veljače 2021. - 09:26

Dominik Mavra, kapetan momčadi Zadra, uvelike se iznenadio čuvši informaciju kako na suprotnoj strani Roko Leni Ukić, punih sedamnaest godina čeka na trofej u "žutom" dresu. Ali mu se u sjećanje urezala jedna druga slika...

- Nikad neću zaboraviti taj dan i trenutak kad je Ukić preko Emilija Kovačića zabio koš za pobjedu u Jazinama! Stajao sam uz svojeg oca na zapadnoj tribini i nitko me nije mogao utješiti , plakao sam kao "kišna godina"! Doista, bilo je infarktno za sve koji su već vidjeli trofej u zadarskim rukama – prisjetio se Mavra iza kojeg je prošlosezonsko finale u kojem je sjajno odigrao drugo poluvrijeme i praktički Zadru donio veliku pobjedu.

-Uh, bilo je pakleno, doslovce, u 25. minuti Cibona je imala trofej u rukama, međutim, nismo se predavali do kraja što se na koncu isplatilo. Upravo o tome smo pričali međusuobno u svlačionici, uostalom, poluzavršnica nama je pokazala kako se nikad ne smijemo opustiti, jer nas je Cibona umalo " skinula" iz finala. Taktika? Nema tu nekog posebnog pravila kako igrati protiv momčdi s kojom si se toliko puta sastao kroz sezonu, međutim, naša je želja ostati na tragu one utakmice iz ABA lige – kazao je Mavra koji je ipak ponudio jedan kamenčić u mozaiku koji je po njemu jako bitan.

-Uglavnom sve naše dobre utamice bez obzira u kojem je natjecanju bila riječ polazile su iz odlične obrane i dobrim ulaskom u dvoboj. Čim od starta krenemo na takav način, odmah se podignemo na višu razinu, to nas potakne na jednu ustaljenu nit kroz utakmicu. Nadalje, sama činjenica da se igra finale i kako je to prva ovosezonska prigoda za uzeti trofej svima nama mora biti najbolja motivacija. Bolje pripreme za ogled od toga jednostavno nema – zbori kapetan Dominik koji nije propustio istaknuti kako su unutra uz njega još četvorica osvajača lanjskoga Kupa.

-Nikako ne smijem preskočiti Domagoja Vukovića, Martina Junakovića, Juru Planinića i Jana Palokaja. Ostali? Njima smo pokazivale snimke te utakmice i ozračja na tribinama, pa smo zajednički izrazili stav kako nam je užasno teško što se finale igra bez publike. Jedan Justine Carter koji je u svojoj bogatoj karijeri prošao puno toga u karijeri, rekao mi je kako mu je to dovoljan motiv da u finalu svi skupa budemo maksimalno fokusirani na veliki dvoboj. Jer , ne smije se zaboraviti kako se povratkom bivših igrača, ponajprije splitskih reprezentativaca, Ukića i Luke Babića, te drugih koji su im pristupili i imaju također reprezentativni status , razina košarkaške euforije u Splitu podigla na višu razinu – promišlja Mavra , koji je još jednom priču vatio na potporu navijača.

-Znamo koliko trofej znači njima i nama, uostalom čemu igrati ako nisi u prigodi za osvajanje trofeja. Zato im još jednom veliko hvala za nedavnu potporu ispred Krešinog doma. U vrijeme kad je oko nas kolektivna depresija uzrokovana koronavirsuom, oni su stajali na kiši, čekali dok nam završi trening , kako bi nas pozdravili i poželjeli sve najbolje uoči ogleda s Cibonom. To može samo Zadar! Stoga još jednom moram iskazati žaljenje što se finale mora igrati pred praznim tribinama - zaključio je Mavra.

Utakmica se igra danas s početkom u 17.30 u Omišu uz TV prijenos na HRT 2 i Arenasportu.

26. travanj 2024 12:53