StoryEditor
SportDRŽAVNO PRVENSTVO U VINKOVCIMA

Zadarski biciklisti vratili se puni odličja!

Piše Ivica GJERGJA
5. kolovoza 2018. - 19:37
bic1

U Vinkovcima je održano državno prvenstvo za sve kategorije u disciplinama Kronometar i Cesta.

Prvoga dana natjecanja u vožnji protiv štoperice za Bk Zadar medalje su osvojili: Luka Škara – 1. mjesto (kategorija U 13), Roko Šintić – 2.mjesto (kategorija U 13), Oliver Gojković – 3. mjesto (kategorija Kadeti), Toni Srbić – 2.mjesto (kategorija Juniori), Karla Kožić – 1. mjesto (kategorija juniorki).                                    

Četvrta mjesta zauzeli su Duje Peričić (U 17), Marko Bilosnić (U 14), Nicolas Gojković (U 15), Neven Pavić (VET C), dok su Paulo Grgić i Roko Dokoza bili peti i sedmi među U 15 biciklistima.                                                          

U disciplini kronometra Maja Perinović je po prvi puta u dresu „TOP GIRLS FASSA BORTOLO“ došla do naslova državne prvakinje u ženskoj kategoriji U 23. Zbog odlaska na Mediteranske igre u Barcelonu nije bila u mogućnosti nastupiti na cestovnoj utrci, no u Barceloni brani boje Hrvatske.                                        

Varaždinka Karla Kožić koja ove sezone nastupa u dresu BK Zadra, slijedećeg dana natjecanja osvojila je i drugi ovogodišnji naslov državne juniorske prvakinje u cestovnoj utrci dok su cestovni viceprvaci postali Luka Škara i Oliver Gojković. Osvajačima medalja pridružio se i mlađi brat Gojković, Nicolas koji je u kategoriji U 15 došprintao do bronce. Ostali natjecatelji Bk Zadar cestovnu utrku su završili sa slijedećim plasmanima Toni Srbić (4), Marko Bilosnić (4), Paulo Grgić (4), Roko Šintić (5), Roko Dokoza (7), Duje Peričić (8), Neven Pavić (8).                             

- Cestovno natjecanje u Vinkovcima donijelo je u šprinterskim završnicama dosta iznenađenja u mlađim kategorijama. Iako je BK Zadar uknjižio 7 četvrtih mjesta još jednom se pokazalo da po broju osvojenih državnih odličja je bio najuspješniji klub, a svi njihovi biciklisti koji su nastupili u kategorijama kadeta i juniora potvrdili su mjesta u reprezentaciji, kazao nam je tajnik BK Zadar Neven Pavić.

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 06:22