StoryEditorOCM
SportNATJECANJE NA HVARU

Zadarski Klub za daljinsko plivanje "Donat" - viceprvak Hrvatske

Piše Ivica Gjergja
15. rujna 2024. - 20:47

U Starom Gradu na Hvaru zadarski Klub za daljinsko plivanje "Donat" postao je u obje konkurencije, muškoj i ženskoj, viceprvak Hrvatske čime je završila sezona "Aci Cro cup race 2024.". Sveukupni pobjednik natjecanja je KDPSR Poreč. 

- Drugim mjestom zaista možemo biti zadovoljni, no moram kazati i to da nam nije bilo bolesnih i odsutnih plivača siguran sam da bi bio i bolji rezultat. Zadovoljni smo i time što su naše mlade plivačice i plivači, a koji su naša velika budućnost dali obol ovoj pobjedi i da smo ukupno visoko plasirani. Raduje nas i čini sretnim jer znamo da za iduća natjecanja imamo mlad kadar u klubu. Čestitamo Porečanima na naslovu, vidimo se sljedeće sezone, kazao je predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja Dražen Adžić.

Na Hvaru su za KDP Donat nastupili su: Zrna Sijakovic, Tonka Plavčić, Maša Arnež, Mara Šarić, Pavao Margetić, Mate Molnar, Karlo Ivanović, Mihael Kolarek i Luka Štumberger. Plivačica Zrna Šijaković je fantastično završila sezonu na drugom mjestu u ukupnom poretku apsolutno. KDP Donat sada čeka Ražanac European Aquatics i Državno u bazenu na tri kilometra.

 

Posljednje kolo European Aquatics Europskog kupa u Ražancu

U Ražancu će se u subotu, 21. rujna, održati posljednje kolo European Aquatics Europskog kupa u daljinskom plivanju na utrci od 10 kilometara kojem je domaćin Hrvatski savez daljinskog plivanja zajedno s Općinom Ražanac i Turističkom zajednicom Općine Ražanac.

Ova prestižna sportska manifestacija okupit će vrhunske europske plivače i plivačice. Ražanac je ponosan domaćin ove iznimne utrke koja privlači pažnju ljubitelja sporta iz cijele regije.

15. rujan 2024 20:48