StoryEditorOCM
SportBALUN U AUTU

Zadarski malonogometaši prekinuli sva natjecanja i proglasili prvake u sve tri lige!

Piše Ivica Gjergja
23. svibnja 2020. - 11:14

Udruga za mali nogomet Zadarske županije na sjednici Upravnog odbora donijela je odluku o prekidu natjecanja koja provodi, u tri malonogometne lige u natjecateljskoj sezoni 2019/20. Sukladno donesenoj odluci o prekidu natjecanja proglašeni su prvaci – pobjednici liga, pa je tako Tin prvak Sonik prve ŽMNL, Murvica prvak druge ŽMNL, prvak A skupine Treće ŽMNL je Zaton, a skupine B Lovinac.

Također je promoviran ulazak u viši rang, pa su Murvica i Bili brig izravno ušli u Prvu ŽMNL, dok su Zaton i Lovinac izravno ušli u drugu ŽMNL.

U natjecateljskoj 2020/21 godini iz Prve ŽMNL će ispasti klubovi koji zauzmu 13., 14., 15. i 16. mjesto, a 11. i 12. igrati će kvalifikacije sa opstanak s 3. i 4. plasiranim u drugoj ŽMNL.

U Drugoj ŽMNL klubovi koji zauzmu 11. i 12 mjesto igrat će kvalifikacije s momčadima iz Treće ŽMNL koje budu plasirane na drugo mjesto obje skupine.

-Budući da je futsal dvoranski sport, za sada su zabranjena odigravanja natjecateljskih utakmica, a nitko pouzdano ne zna kada će natjecanje biti nastavljeno. Moram napomenuti da je na snazi i odluka o odigravanju utakmica na vanjskim igralištima. Stoga smo se odlučili za ovaj korak, jer nitko od mjerodavnih organa ne može dati informaciju kada će biti dopušteno igrati. Smatram da smo postupili dobro, a sve u cilju zdravlja naših igrača i navijača, kazao nam je predsjednik Udruge Toni Kruneš.

Toni Čulina, igrač „Osam mladi“, najbolji strijelac koji je postigao 34. zgoditka, kazao je:

-Prekid nas je zatekao. Taman smo uhvatili ritam igara, bili blizu vrhu, ali je korona sve upropastila. Uvjeren sam da bi mi, kako smo igrali i da su sve utakmice odigrane, na kraju bili prvi. Žao mi je, jer smo igrali u životnoj formi, kazao je ubojiti Toni.

Višak članarine koju su uplatili klubovi u ovoj natjecateljskoj godini bit će preraspoređen za sljedeću natjecateljsku godinu. Obračun će biti urađen prilikom izrade članarine za sljedeću natjecateljsku godinu.

19. travanj 2024 14:04