StoryEditorOCM
SportUSPJEH U MAĐARSKOJ

Zadarski "Salto" prvi put ima reprezentativce: Tomislav Pavić drugi na juniorskom turniru u Budimpešti - medalju mu uručio olimpijski pobjednik!

Piše I.G.
29. lipnja 2022. - 09:00

Veliki uspjeh članova Gimnastičkog kluba Salto, Tomislava Pavića i Nike Nevešćanina: upisali su debitantski nastup za hrvatsku reprezentaciju koja je sudjelovala na međunarodnom juniorskom turniru u Budimpešti. Članice Salta već su nastupale za reprezentaciju, ovo je prvi put da su imali predstavnike i u muškoj konkurenciji.

Pavić je u finalu stigao do srebra, a medalju mu je uručio olimpijski pobjednik u istoj disciplini Krisztián Berki.

image

GK Salto

- Obojica naših članova su imali petu vježbu u kvalifikacijama, Pavić u kategoriji II za uzrast 2006. i 2007. na konju s hvataljkama, a Nevešćanin na preči u kategoriji III 2008. godišta. Obojica su tako ušli u finale u kojem smo imali velika očekivanja. Tomislav je odradio odlično finale, bio je još bolji nego u kvalifikacijama. Drugo mjesto je za njega, a ima samo 16 godina, veliki poticaj. Sada mu je prvi cilj Europsko prvenstvo za njegov uzrast. Nažalost, Niko je napravio pogrešku na prvom kovrtljaju, kasnije je solidno odradio ostatak vježbe i završio šesti. Šteta jer je bilo mogućnosti za bolji rezultat. Kad rezimiramo nastup obojice možemo biti zadovoljni jer su debitirali za reprezentaciju, a računajući sve naše predstavnike Pavić je jedini osvojio medalju, kazao je trener Salta, Josip Morožin.

Pak Lea Kapular, još jedna zadarska reprezentativka, preko kontrolnih treninga praktično je potvrđena za mjesto u reprezentaciji koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u Münchenu.

19. travanj 2024 16:03