StoryEditorOCM
SportFOTO: MEĐUNARODNI MITING ALPE ADRIA

Zadarski skakači uspješni u obje konkurencije!

Piše MS/IG
7. svibnja 2018. - 19:58
alpe_adria_zadar (4)

Međunarodni miting Alpe Adria u skokovima u vodu za kadete i juniore, održan je u Zadru. Ove godine natjecanje je dio LEN kalendara - europske federacije u vodenim sportovima, a organizator je bio KSV Zadar.

Nastupilo je 150 natjecatelja iz devet zemalja Hrvatska, Srbija, Mađarska, Austrija, Rusija, Gruzija, Francuska, Poljska i Turska, iz 15 klubova te tri reprezentacije Poljska, Gruzija i Turska.

KSV Zadar predstavljao je 21 skakač, nastupili su Bruna Huljev, Lora Magaš, Anika Miočić, Lucija Pastuović, Toka Nekić, Vita Batur, David Brkić, Frane Lerga, Mata Miočić, Diego Bajlo, Matej Nevešćanin, Luka Živaljić, Marko Profaca, Marko Huljev, Luigi Čurković, Mikula Miočić, Patrik Samrdžija, Matej Tičić, Vito Odžaković, Filip Peter Keannly i Karlo Perić.

U otvorenoj konkurenciji osvojili su osam medalja, od čega 3 zlata, 4 srebra i 1 broncu. Kadet Matej Nevešćanin osvojio je prvo mjesto sa daske 1 m i 3m. Kadetkinja Lora Magaš osvojila je prvo mjesto sa daske 3m. Mlađa juniorka Bruna Huljev osvojila je drugo mjesto sa daske 1 m i 3 m. Mlađi kadet Marko Profaca osvojio je 3 mjesto sa daske 1 m i 2 mjesto sa daske 3 m. U istoj kategoriji Marko Huljev osvojio je drugo mjesto sa daske 1 m.

U konkurenciji klubova koji su članovi Alpe Adrie, skakači KSV Zadar osvojili su 9 medalja od čega 6 zlata 2 srebra i jednu broncu. Kadet Matej Nevešćanin osvojio je prvo mjesto sa daske 1m i 3m. Kadetkinja Lora Magaš osvojila je prvo mjesto sa daske 3m. Mlađa juniorka Bruna Huljev osvojila je prvo mjesto sa daske 3m i drugo mjesto sa daske 1m. Mlađi kadet Marko Huljev osvojio je 1 mjesto sa daske 1m i treće mjesto sa daske 3m. U istoj kategoriji Marko Profaca osvojio je prvo mjesto sa daske 1m i treće mjesto sa daske 3m. Za mjesec dana KSV Zadar nastupa na završnici Alpe Adria natjecanja koje će se održati u Grazu.

03. svibanj 2024 06:11