StoryEditorOCM
SportSTK DONAT

Zadarskim stolnotenisačima u posljednjem kolu izmakla europska jesen, ali su sezonom itekako zadovoljni

Piše Ivica Gjergja
6. svibnja 2022. - 11:42

Iza stolnotenisača STK Donata je zasigurno jedna od najboljih sezona u elitnoj HEP Super ligi od 2014. godine kada su također osvojili peto mjesto na ljestvici. „Donatovci“ su u posljednjem 12. kolu „vezali“ dvije pobjede: prvo onu u Varaždinu protiv viceprvaka, a dan kasnije i u Čakovcu.

I dok se očekivalo da nakon ovih pobjeda „uzmu“ četvrto mjesto i sudjelovanje u Europi na jesen, to se nije dogodilo, jer se nisu pogodili rezultati drugih susreta. No i ovako je peto mjesto „puna šaka brade“ i što nam je u jednom nevezanom razgovoru rekao trener Davor Karlović “otišlo se preko cilja s početka sezone“. Titulu prvaka i prije posljednjeg kola drugu godinu zaredom osvojio je dubrovački Libertas. STK Donat je peti na ljestvici sa odigrana 22 susreta, skor 13 : 9, meč lopta 42 : 42 (0) , set razlika 156 : 158 (-2), poen razlika 2902 : 2885 (17), bodova 35.

-Dojma sam da smo kako se primicao kraj sezone sve više dizali razinu igre, što je bilo na neki način i razumljivo jer smo imali dosta padova i dizanja u igri, a sve vezano za neigranje, prekidanje prvenstva, odgađanje utakmica radi covida i dr. No mi smo učinili i korak više u odnosu na ono što smo planirali. Naši igrači su odradili odlično, a s petim mjestom smo ponosi, kao i kad se pogleda statistika naših rezultata na ljestvici, dokaz je da smo skladna družba koja zna, hoće i može. Sigurno je da treba nastaviti i dalje u ovom stilu, kazuje nam trener Davor Karlović.

Koga bi vi od igrača iz svog sastava izdvojili?

-Prije nego vam odgovorim na pitanje, čestitao bih mojim igračima na učinjenom. Mi smo skladan kolektiv kojeg prožima razumijevanje, poštovanje i karakter kako pobjednika tako i privrženosti našem klubu. Naš uspjeh je i uspjeh nove uprave na čelu koje je predsjednik Ivo Ćuković, bivši stonoteniski reprezentativac. Kad inzistirate na tome tko je najbolji, uputit ću vas na našu statistiku, pa ćete vidjeti tko je dao najviše. Sada idemo na zaslužen odmor, a nagodinu ćemo vjerujem nastaviti u istom timu svi i peti se uz ljestvicu sve više i više, reče nam Karlović.

Evo statistike koja sve govori. Za Donat su ove sezone nastupila petorica igrača, a najveći teret iznijeli su Tomislav Zubčić i Danijel Mijatović. Tomislav Zubčić je imao omjer od 18 pobjeda i 16 poraza (53%) te je deveti igrač lige po broju pobjeda, dok je Danijel Mijatović upisao 14 pobjeda i 12 poraza (54%). Filip Borovnjak je imao učinak 8:6, Antonio Goja 2:5, a Ante Ražov 0:3.

26. travanj 2024 15:20