StoryEditorOCM
SportU ORGANIZACIJI NK ZARE

Zadrani će ugostiti mlade nogometaše ukrajinskog Šahtara: prijateljska utakmica odigrat će se na Višnjiku

Piše Ivica Gjergja
25. travnja 2022. - 13:01

Posredstvom bivšeg kapetana i reprezentativca Hrvatske Darija Srne, škola nogometa NK Šahtara, našla je utočište u Splitu, točnije u HNK Hajduku.

Dvije generacije mladih nogometaša rođenih 2008. i 2009. godine ugostit će i NK Zara, te odigrati s njima dvije prijateljske utakmice. Koliko smo uspjeli saznati predsjednik Zare, Niko Zorić, Niko Matković i trene Josip Pedić uspostavili su kontakt sa Šahtarom i dogovorili ovaj susret.

- Čim mi je trener Pedić kazao da je u kontaktu sa Ukrajincima, odmah smo se organizirali i dogovorili da ih u utorak ugostimo i odigramo sa njima dva prijateljska susreta. Velika nam je čast i zadovoljstvo primiti ih, jer i mi smo osjetili i znamo što znači biti daleko od doma. Sve smo pripremili, ujutro će doći u Zadar, gdje ćemo ih upoznati sa znamenitostima grada i okolice. Poslijepodne ćemo odigrati utakmice na Višnjiku, kazao nam je kratko Niko Matković.

Tomislav Rogić - Tumba, nekadašnji vratar i trener vratara u Šahtaru, odmah je pružio ruku i sudjelovao kod prijema. Tumba će im biti na raspolaganju cijeli dan, a 'Zara' će im organizirati i domjenak uz druženje nakon susreta.

 

image
Ivica Gjergja

 

Utakmice će se odigrati u SC Višnjik u utorak po slijedećem rasporedu:

U 17 sati godište 2008. Zara – Šahtar

U 18 sati godište 2009. Zara – Šahtar

19. travanj 2024 07:23