StoryEditorOCM
SportFOTO: DRŽAVNO DVORANSKO PRVENSTVO U STRELIČARSTVU

Zadrani imali „dobru ruku!“

Piše Zadarski.hr
13. ožujka 2018. - 16:32
DSC_0145_00001

Dvoransko prvenstvo Hrvatske održalo se u subotu, 10.3. i nedjelju, 11.3.2018. godine u Ljubešćici. Turnir je organizirao streličarski klub „Grebengradski streličari“ (Novi marof) u suradnji s Hrvatskim streličarskim savezom. Prvi dan po rasporedu su nastupali zakrivljeni (RB), standardni (SB) i instinktivni (IB) lukovi, a drugi dan bio je nastup u stilovima složeni (CU), goli (BB) i dugi luk (LB).

Predstavnici SK „Zadar“ bili su:

Darko Polić Barba, senior, LB

Dražen Furdi, senior, RB

Šime Grginović, senior, RB

Luana Blaslov, seniorka, RB

U kvalifikacijama, u prvoj seriji gađanja, Darko je ostvario 239 krugova i time se smjestio na 5. mjesto. U konkurenciji seniora zakrivljenim lukom, Dražen je također ispucao 239 krugova, a Šime 240 krugova. Među seniorkama RB, Luana je ispucala 280 krugova i zauzela 1. mjesto.

U drugoj seriji gađanja, naš je Barba ispucao bolji rezultat od 252 kruga. Dražen se popravio sa 246 krugova, kao i Šime sa 253 kruga. Luana je s jednim miss-om ostvarila 270 krugova.

Po konačnom zbroju, ostvarili smo:

Darko Polić Barba, 491 krug, 5. mjesto

Dražen Furdi, 485 krugova, 28. mjesto

Šime Grginović, 493 kruga, 27. mjesto

Luana Blaslov, 550 krugova, 2. mjesto

 

U konkurenciji veterana dugim lukom, u četvrtfinalu Barba se suočava s Damirom Maroševićem (SK „Kuna“). Prvi set vodi rezultatom 2:0. Drugi set Marošević izjednačava (2:2), a potom uzima sljedeća dva i naš Barba nažalost gubi rezultatom 6:2.  

U seniorskoj konkurenciji, češalj je spojio Dražena s Miroslavom Habekom (VSK). Prvi set pobjeđuje (2:0), no Habek uzima sljedeća tri i naš Dražen gubi rezultatom 6:2. Šime se našao u dvoboju s Marijom Hegedušom (SK Katarina Zrinski). S optimalnm dozom uzbuđenosti i fokusiranosti, Šime ispucava odličan set (10, 10, 9). Ipak, pogotci nisu bili dovoljni za osvajanje seta. U idućem, ispucava sve tri desetke, pak i to nije bilo dovoljno da osvoji set već samo pola boda (3:1). Treća sreća, i Šime uzima svoja dva boda. Nažalost, već u iduća dva seta gubi i to razlikom za jedan krug (6:4).

Dakle, napredak Furdija i Grginovića zaustavljen je u šenaestini finala čime su osvojili diobu 17. mjesta.

Uspješan nastup imala je Luana u konkurenciji seniorki olimpijskim lukom. Ždrijeb ju je prvo spojio sa Stellom Grubišić (Zagrebački streličarski klub) koja je predala meč, a Luana je time automatski zaradila svojih 6 bodova (6:0). U drugom krugu išla je na predstavnicu PSK Zagreb 1955 Viktoriju Sukser. Dvoboj je dobila rezultatom 6:4. U finalu ju je dočekala Tihana Kovačić (SK „Navaho“). Prvi set Luana pobjeđuje (2:0). Drugi i treći set gubi (4:2). Sljedeći, presudan set, njezina suparnica ispucava 10, ona 10. Potom Tihana pogađa još jednu desetku, Luana devetku. Tihana treću strijelu pogađa u žuto, devetku! Luana zna da joj sad treba 10 da bi podijelila set. Nažalost, odrađuje loš pucanj i strijela završava u osmici (6:2). Tihana zasluženo osvaja titulu prvakinje, a Luana zauzima drugo mjesto.

Da sumiramo, Barba 5. mjesto, Dražen i Šime dijele 17. mjesto, Luana 2. mjesto i srebrna medalja.

Ovim Prvenstvom zatvaramo dvoransko sezonu, te iščekujemo svaki pogodan trenutak za gađanje na otvorenom, poručili su iz SK Zadar. Prva vanjska natjecanja slijede za mjesec dana.

18. travanj 2024 16:54