StoryEditorOCM
SportMALI NOGOMET

Zadrani Jurlina i Piplica kao važan dio malonogometne reprezentacije Hrvatske kvalificiralli se na Euro!

Piše Ivica Gjergja
14. travnja 2021. - 13:39

Zadarski dvojac izvrsnih malonogometaša, Josip Jurlina, napadač prvoligaša Olimssuma iz Omiša i Ante Piplica, vratar prvoligašu Upinjača – Gimko iz Zagreba postali su dio hrvatske reprezentacije!

Oni su nasljednici bivših malonogometnih reprezentativaca iz Zadra, Roberta Grdovića, Marka Šimurine, Mate Bugarije.

Pa tko kaže da nema kvalitetnih malonogometnih igrača u Zadru bez obzira na to što nema drugoligaške i prvoligaške momčadi?

Josip i Ante su nastupila na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2022. godine, u sastavu seniorske malonogometne reprezentacije Hrvatske  i osigurali prvo mjesto. Josip je u stalnoj postavi već duže vrijeme (ovaj zadnji susret mu je 12. nastup), no Anti je ovo bio treći nastup a odigrao ga je u srazu s Albanijom 3:0 za Hrvatsku. Oba su bili vrlo raspoloženi, dakako Jurlina radi dobre igre i postignutog zgoditka (u Varaždinu protiv Danske), a Ante što je dio reprezentacije, te su nam ovih dana kazali:

- Poseban je osjećaj kad postigneš zgoditak za reprezentaciju. Kvalifikacije smo završili kao najbolji, imali smo šest pobjeda. Plasirali smo se na Euro, a tu se potvrdila naša kvaliteta. Vjerujem da ćemo na Euru igrati značajnu ulogu nadmašiti dosadašnji najbolji plasman reprezentacije. U zadarskom okružju ima još izvrsnih igrača koji će siguran sam igrati jednog dana u reprezentaciji. Što kažem za Ligu prvaka u malom nogometu što će se održati u Zadru, samo sve najbolje, žalno je što neće biti gledatelja da uživaju u haklu, kazao nam je Jurlina.

Dok Piplica ističe kako je bio sretan kao dijete kad ga je nazvao izbornik:

- Sigurno da je svima mladim malonogometašima motiv da jednog dana zaigra za reprezentaciju a ja sam to dočekao, mojem zadovoljstvu nema kraj. Opravdat ću poziv, vjerujte. O Ligi prvaka malog baluna u Zadru mogu reći samo sve najbolje, možda budemo moći i zaviriti tijekom utakmica - zaključio je Piplica.

02. svibanj 2024 13:46