StoryEditorOCM
SportBORBA ZA MJESTO

Zadrani ne staju: prvo odlaze na susret s Cedevitom Junior, a onda u Beograd na ogled sa Zvezdom. Evo što kaže trener Jusup

Piše D.Žura
25. travnja 2023. - 14:30

Zadar nastavlja ritam gostovanja jer su, podsjetimo, prvih pet kola košarkaške Lige za prvaka bili domaćini.

Put ih vodi u zagrebački Dom sportova gdje ih dočekuje Cedevita Junior.

Zadranima je svaka pobjeda jednako bitna kako bi ostali u utrci za "jedinicu” prije doigravanja za prvaka Hrvatske.

- Cedevita je momčad koja ima pet igrača koji više šutiraju za tri, nego dva poena i u tome su jako dobri. Kombinacija su iskustva i mladosti, mislim pritom na Kruna Simona i Pavla Marčinkovića. Uvijek su naši susreti takvi da uvjerljiva pobjeda ode na njihovu, odnosno našu stranu. Mi smo se pripremili i moramo se predstaviti u dobrom svjetlu – kazao je Danijel Jusup trener Zadra koji se na upit voditelja onferencije za medije, kako doskočiti Cedeviti, poslužio jednom starom dosjetkom nogometnog meštra.

image

 trener Zadra Danijel Jusup.
 

Luka Gerlanc/Cropix

- Jedan je trener rekao kako trebamo zbuniti sa što većeom količinom golova. Šalim se naravno - nastavio je Jusup, ustvrdivši:

- Neće se pitati samo nas, nego i njih! Mi ćemo pokušati nametnuti stil koji nama odgovara, ponavljam, jedni i drugi smo pokazali da možemo pobijediti – zaključio je Jusup.

Usput, Zadrani će odmah nakon ogleda s Cedevitom krenuti prema Beogradu gdje ih u četvrtfinalu AdmiralBet ABA lige čeka prva utakmica s Crvenom zvezdom koja se igra u petak.

Uzvratna se treba igrati 5. svibnja, međutim, u to vrijeme dvorana "Krešimir Ćosić", kao i ostali prostori ŠC Višnjik bit će zauzeti sajmom vojne opreme.

Stoga je važno postići dogovor s vodstvom Crvene zvezde vezano za mogućnost novog termina.

Nadalje, Zadar je od Cibone tražio kratku odgodu utakmice 9.kola, međutim, nisu dobili očekivani pozitivan odgovor. Iz Cibone su to obrazložili njihovom važnom utakmicom protiv Splita koja se pak igra 5. svibnja.

image
Vanesa Pandzic/Cropix

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 18 sati.

25. travanj 2024 08:08