StoryEditorOCM
SportVRIJEDAN REZULTAT

Zadrani pobjedili Slovence odličnom igrom: Carter, Mavra i Onuaku kao savršen zadarski stoj "preplivali" Krku

Piše Dražen Žura
24. siječnja 2021. - 19:44

NOVO MESTO – Dvorana " ŠD Leona Štuklja"    Bez gledatelja. Krka – Zadar  63 : 81 (  11:22,16:24,21:20,15:15).

Suci:Koljenšić ( Crna Gora), Obrknežević ( Srbija) i Majkić ( Slovenija).

KRKA:  Stergar (2), Camphor(5) , Stipčević(15) , Vrabac , Barič(9) , Kosi(2) , Škifić , Škedelj(4) , Lapornik(5), Rebec(11) , Vučetić (2), Milovanović 8).

ZADAR: Carter 19) , Jordano , Justice(5) , Brala , Vuković(11) , Bursać (10), Junaković , Mavra (15) , Onuaku( 21) , Planinić.

Briljantna igra Zadra u Novom Mestu donijela im je vrijednu pobjedu protiv Krke koju su slikovito rečeno snažno gurnuli u tamošnju rijeku Krku. Možda to najbolje i opisuje činjenica kako su Zadrani u 37. minuti imali čak dvadesetdevet poena viška, onda se odlučilo promiješati postavu na parketu, što je domaćinima donijelo tek nešto manje uvjerljiv poraz! Ali  zato kristalno jasan, jer je Zadar doslovce od prve lopte nametnuo svoj ritam igre, Krka je svakim novim napadom nestajala s košarkaške pozornice.

Podosta toga u početku povukao je Carter, onda je Justice zabio "tricu", Bursać za dva poena, Mavra riješio oba slobodna, potom i Carter. Onuaku se dva puta najavio "zakucavanjem". I nakon što se sve zbroji to zadarsko vodstvo odredilo je smijer utakmice u kojoj se Krka ni jednom nije uspjela nametnuti.

image
 Chinanu Onuaku
Luka Gerlanc/Cropix

Prvi zadatak kojeg je napravio Zadar bilo je potpuno zaustavljanje Stipčevića, koji se nešto kasnije probudio, pogodio je neke otvorene šuteve, ali je rasplet odavno bio poznat. Nadalje, imao je Zadar kroz utakmicu u dva navrata i plus  26, odlične minute u tom razdoblju imao je Vuković. Ono što će brižnim statističarima upasti u oko, ogleda se kroz deset "trica" Krke, dok je Zadar ima svega tri upisane. Ali nisu previše ni marili za vanjski šut, kad je više nego glatko išlo kroz akcije koje je sa šest dodavanja obilježio Mavra, Onuaku je pak dvoboj završio bez promašaja, šut za dva mu je bio sedam od sedam, dok je od devet slobodnih bacanja, promašio samo dva.

Na sve je dodao i sedam skokova što mu je donijelo "naslov" najboljeg igrača utakmice, iako se lopta u Carterovim rukama činila neuhvatljivom za suparnike. Odlične skakačke dionice odradili su Vuković i Bursać, uglavnom, Krku se ničim osim gore spomenutim "tricama" nije moglo primjetiti, međutim, one su se pokazale  tek sramežljivim koračanjem domaćina prema porazu. Ili, može i drukčije, nisu naškodile zadarskom savršenom stroju!

image
 Justin Carter
Luka Gerlanc/Cropix

Zadrani nemaju odmora, već sutra igraju u Zagrebu protiv Hermes Analitice u 15 sati. 

19. travanj 2024 05:46