StoryEditorOCM
SportKUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA

Zadrani se nadaju pobjedi nad Cibonom i očekuju zapaženiji učinak Juana Davisa i kapetana Marka Ramljaka

Piše Dražen Žura
14. veljače 2023. - 19:17

Utrka za prvi ovosezonski trofej, kojeg priželjkuje Zadar, može početi, jer je Super Sport Kup „ Krešimira Ćosića” u tijeku. Ista su razmišljanja i kod Cibone koja je njih i zadarsku momčad spojila već u četvrtzavršnici.

– Kup je specifično natjecanje za razliku od onih ligaških. Svaka ekipa dolazi s potajnom nadom u što bolji rezultat, što je normalno i što daje draž Kupu. Kakva su naša očekivanja? Kao i svaka ekipa mi se potajno i skromno nadamo da možemo napraviti dobar rezultat. Radimo na tome. Raspored je ove godine htio da se u četvrtfinalu sastanu ekipe Zadra i Cibone. Što se tiče protivničke ekipe, mi se više bavimo sa sobom. Vidim da su ovu zadnju utakmicu u Hrvatskoj ligi bili izuzetno motivirani i pobijedili Bosco. Igraju na domaćem terenu i sigurno da će oni više nego ostali tražiti, željeti i očekivati da odu tu do kraja. Kako će se situacija razviti, to ćemo vidjeti – kazao je Danijel Jusup, koji je u ovom trenutku, kad je pitanje iskustva u uzimanju trofeja, najjača Zadrova karika.

Jer iza Jusupa su tri pehara koja se vezuju uz osvajanje Kupa, njemu je to uspjelo prvi put 1998. baš one godine u kojoj se Hrvatski košarkaški kup preimenovao u Kup „ Krešimira Ćosića”. Osobito veselo bilo je na Gripama 2003. kad je u finalu pala upravo Cibona, uz opasku kako je u istoj sezoni Jusup osvojio i ondašnju Goodyear ligu. Potom se scenarij osvajanja Kup trofeja pod vodstvom Jusupa ponovio i 2020. na Višnjiku.

U nedavnom ogledu s Crvenom zvezdom u momčadi nije bilo Karla Žganeca kojeg je zaustavila viroza s visokom temperaturom, pa je unutra iako načet istim problemom bio Leon Šantelj.

– Imamo problema s virozama. Šantelj je tek izašao iz viroze, Žganec je još uvijek pod temperaturom, a što će biti s njim, ne znam. Što se tiče ostalih igrača, za sada su svi u redu – zaključio je Jusup.

Istina, Žganec je krenuo na put, vjeruje se kako će do početka ogleda s Cibonom biti spreman. Ono što je Jusupu nasušno potrebno, jeste valjani učinak dvojice igrača „ startera”, Juana Davisa i kapetana Marka Ramljaka koji su bili neprimjetni.

Ista sudbina koja veže Zadar i Cibonu, osim činjenice da će netko od njih zbog poraza morati ranije na odmor, ali i to da su na obje strane igrači praktički mjesecima bez plaće. Sportski gledano, ne treba sumnjati u njihove motive i energiju kojom će ući u dvoboj. Uostalom, zadarska se momčad, nakon razgovora s direktorom kluba Davidom Gunjevićem, odlučila za „ bonacu”, sve zbog zajedničkog cilja – osvojiti Krešin Kup!

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 20 sati uz izravan prijenos u programu Sportske televizije.

07. svibanj 2024 08:57