StoryEditorOCM
SportNA VIŠNJIKU SE RAĐAJU NOVI REKORDERI

Zadranima treće mjesto na državnom prvenstvu u planinskom trčanju, AŠK-ova Škola atletike slavi 15. rođendan

Piše Ivica Gjergja
27. listopada 2019. - 10:07

Pod vodstvom trenera Slobodana Miolovića i predsjednika kluba Mladena Peše, na prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju na relaciji Kaštel Sućurac - Kozjak u dužini 5.7 kilometara nastupili su i članovi AK "Alojzije Stepinac" Zadar i osvojili izvrsno treće mjesto u ekipnoj konkurenciji. Postavu su činili: Reza Javidi, Stipe Radović i Mihael Miolović, a najuspješniji je bio Reza zauzevši 7. poziciju u pojedinačnoj konkurenciji, dok je Stipe bio 12., a Mihael 13. u redoslijedu PH. Također su sudjelovali i Leon i Karlo Brkić, izvan službene konkurencije ostavivši vrlo dobar dojam.

-Do kraja sezone atletičare i atletičarke očekuje Prvenstvo Zadarske županije u krosu za sve uzraste, a najbolje onda i pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu koje će se održati u Virovitici 2. studenog, priča nam Slobodan Miolović, glavni trener kluba.

Kad smo kod “kraljice sportova” napomenimo kako mali jubilej, 15. godina rada, bilježi Škola atletike Atletskog športskog kluba Zadar. Nju je 2004. osnovao trener Ivica Šola. Te premijerne sezone upisalo se 45 mališana. Prvi treneri koji su radili u školi su bili: Šola, Elena Perić i Slavica Vulin (sadašnja dopredsjednica kluba). Nakon njih i Jelena Jurlina, Petra Peričić, Hrvoje Perica, a današnji treneri u školi atletike su Katarina Gašparović i Tomislav Saratlija.

-U 2019 godini Školu atletike polazi preko 70 dječaka i djevojčica. Kroz nju je od utemeljenja do danas prošlo 1000 i više malaca. Program predviđa da se djeci kroz igru i natjecanja razvijaju motoričke sposobnosti, koordinacija kretanja, eksplozivna snaga, brzina, preciznost i funkcionalne sposobnosti, a istodobno stječu i niz radnih navika. Mališanima se organiziraju i natjecanja prilagođena uzrastu, a najpoznatiji predstavnici AŠK-a koji su prošli kroz školu su: Ines Ikić i Lucija Zubčić. Ines je višestruka prvakinja Hrvatske u dvorani i na otvorenom, u skoku u dalj i troskoku za kadetkinje, mlađe juniorke i juniorke, ali i mlađe seniorke, 2010. nastupila je na Prvim olimpijskim igrama mladih u Singapuru u troskoku, osvojivši 5. mjesto, što je do sada najbolji plasman svih atletičarki Hrvatske. I Lucija Zubčić je mlada reprezentativka i višestruka državna prvakinja, u skoku u vis za mlađe kadetkinje, kadetkinje, mlađe juniorke i juniorke, kao i mlađe seniorke, a nastupila je uspješno na Juniorskom EP, Mlađem juniorskom europskom olimpijskom festivalu mladih i mlađem juniorskom prvenstvu svijeta, kazuje nam trener Ivica Šola.

 

20. travanj 2024 15:00