StoryEditorOCM
SportNESUĐENI IZBORNIK

Zadranin Dario Gjergja po 12. put prvak Belgije sa svojim Oostendeom! Osvojio je sve što se osvojiti može, ali nedovoljno za reprezentaciju Hrvatske

Piše M. K.
28. svibnja 2023. - 12:13

Dario Gjergja, zadarski košarkaški stručnjak, nastavio je sjajan niz na klupi Oostendea. Osvojio je i 12. uzastopni naslov prvaka Belgije! Dario nije dovoljno dobar za hrvatsku košarkašku reprezentaciju, ali zato u Belgiji već 12 godina "tare sve pred sobom!

Dario je 2011. godine stigao u Oostende, i od tada je klub pod njegovim vodstvom osvojio gotovo sve što se osvojiti da. Novi naslov prvaka Oostende je osvojio pobijedivši u finalnoj seriji Telenet Giants Antwerp s 3:1. Jedini poraz, tek toliko da bude zanimljivije, Gjergjina je momčad zabilježila u prvom susretu da bi nakon Dario stisnuo stvar i u sve tri ostale utakmice bio je nadmoćan. 

image

Zadarski kosarkaski trener i izbornik belgijske reprezentacije Dario Gjergja na odmoru s obitelji u rodnom gradu

Luka Gerlanc/Cropix

U posljednjoj utakmici odigranoj jučer, Oostende je pobijedio sa 86:70, najbolji igrač bio je Keye Van Der Vuurst de Vries s 23 poena. Uz dvanaest naslova prvaka Oostende ima i sedam naslova pobjednika belgijskog Kupa te četiri Superkupa. Zadarski stručnjak tri puta je bio najbolji trener u Belgiji, a pod njegovim vodstvom reprezentacija Belgije na EuroBasketu prošle godine pobijedila je strašnu Španjolsku, te u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Srbija - u Srbiji! 

Nedovoljno da bude izbornik hrvatske reprezentacije! Dario, samo naprijed, čestitamo!

03. svibanj 2024 23:07