StoryEditorOCM
SportKVALIFIKACIJE ZA SP

Zadranin Dario Gjergja s Belgijom drugi put "skinuo skalp" Srbiji usred Niša!

Piše M.K.
6. srpnja 2022. - 09:11

Izuzetno brzo je vijest „prohujala“ i preko ovih prostora, zadržala se na trenutak u Zadru i otišla prema Belgiji da su košarkaši Belgije predvođeni Zadraninom, Dario Gjergjom kao izbornikom po drugi put svladali Srbiju u Nišu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Kažu da im je Dario „ugasio svjetlo“ – uzeo drugi skalp. Naime, usred Niša na njihovu Čairu kako nije u nedjelju odigrana utakmica zbog nestanka struje, u ponedjeljak je „pala“ Srbija u režiji Daria.

Ovo čudnije i tim više što su Srbi imali 11 poena prednosti na sedam minuta do kraja, da bi na kraju Belgijanci pobijedili 74:73. Belgiju su predvodili Ismael Bako sa 17 poena i šest skokova, Emmanuel Lecomte je postigao 16 uz četiri skoka i dva asista, dok je Retin Obasohan također stavio 16 uz šest skokova. Dok su Srbiju koja nije igrala u najjačem sastavu, predvodio Vanja Marinković s 14 poena, Nemanja Bjelica je stavio 12, a Aleksa Avramović 11…

- Sretan sam zbog svojih momaka i naše sjajne izvedbe. Ideja je bila biti blizu 40 minuta, ne odustajati i boriti se svake sekunde, ponosan sam na svoje igrače jer nisu odustajali i na kraju nam se sve vratilo pobjedom, sretan sam radi njih, kazao je Gjergja nakon utakmice.

Prve tri reprezentacije iz ove skupine idu na Svjetsko prvenstvo, a tu u skupini su još Latvija i Belgija s kojima Srbi imaju negativan omjer i trebat će čudo da se Srbi provuku na prvenstvo, što im je sigurno veliki problem.

Podsjetimo da je Dario Gjergja u Belgiji stekao trenersko ime, gdje je došao 2008. godine kao pomoćnik Draženu Anzuloviću, surađivao je i na klupi Zagreba i Cibone, Urala i Charleroija. Kad se Dario trenerski osamostalio, započeo je niz osvajanja trofeja, trenutno ih ima 21 u Belgiji. Svakako da su i trofeji bili preporuka za izbornika Belgije, a gdje se u potpunosti posvetio košarci.

Grupa, redoslijed: Latvija 11, Belgija 10, Srbija 9, Slovačka 6 bodova.

03. svibanj 2024 21:49