StoryEditor
SportTK ZADAR NA RABU

Zadranin Ivan Gobin postao prvak Hrvatske u triatlonu

Piše I. Gjergja
8. lipnja 2022. - 19:42

Na tradicionalnom 14. Rapskom triatlon za sve dobne skupine na sprint distanci, nastupila su četiri predstavnika Triatlon kluba Zadar. U kategoriji M-40 prvak Hrvatske je Zadranin Ivan Gobin, a u ukupnom poretku zauzeo je izvrsno peto mjesto. Na ovom međunarodnom triatlonu prvog je dana nastupilo ukupno 130 triatlonki i triatlonaca iz Hrvatske, Italije i Austrije.

Drugi dan bio je rezerviran za mlađe – mini akvatlon za djecu i supersprint triatlon za kadete, juniore i štafete. Na tim utrkama nastupilo je 12 članova TK Zadar.

Zadarski najmlađi natjecatelji otvorili su program utrkama mini akvatlona. U kategoriji U-9 pobjedu su odnijeli zadarski akvatlonci – Vito Gobin, koji je očito krenuo očevim stopama te je slavio ispred Matije Ivanovića. Dionicu od 50 metara plivanja i 500 metara trčanja odradili su za nešto više od 3 minute.

image

Pobjednici triatlona u Rabu

Tk Zadar/Slobodna Dalmacija

Na dvostruko dužoj distanci u kategoriji U-11 djevojčice su zauzele dva mjesta na postolju. Mareta Štulina bila je druga dok je Iva Kapljić osvojila treće mjesto.

Drugi dio dana bio je rezerviran za supersprint distancu za kadete, juniore i štafete. Utrka je startala u 12:20 te uvjeti nisu bili niti malo lakši nego dan prije za starije natjecatelje. Ovaj triatlon je specifičan po tome što se bicikla vozi po samom centru grada te se trči po gradskoj rivi.

Luka Ivanović potvrdio je odličnu formu pred nastavak sezone pobjedom u kategoriji U-15 na ovoj distanci – 375 metara plivanja, 10 km bicikla i 2,5 km trčanja. Luka je u ukupnom poretku zauzeo izvrsno drugo mjesto.

U kategoriji U-13 za djevojčice treće mjesto zauzela je Rita Kamber. Na dječjim utrkama drugog dana natjecanja nastupilo je preko 100 natjecatelja.

- Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 16 članova Triatlon kluba Zadar. Pohvale svima koji su odradili utrku, probili neke svoje granice i sa osmijehom ušli u cilj. Svi su se lijepo zabavili i družili, a dan su zaključili na bazenima hotela u blizini plaže. Osobno sam više nego zadovoljan u kategoriji M-40 sam bio najbolji. Očito se isplati utorkom i četvrtkom na bazenu “tući kilometre”, a u posljepodnevnim satima biciklirati i trčati. Ovo vrijedi za sve triatlonce, kazao nam je trener Ivan Gobin.

image

Pobjednici triatlona u Rabu

Tk Zadar/Slobodna Dalmacija

Rezultati Triatlon kluba Zadar na Rabu:

Mini akvaton: Vito GOBIN 1. mjesto U-9, Matija IVANOVIĆ 2. mjesto U-9, Mareta ŠTULINA 2. mjesto U-11, Iva KAPLJIĆ 3. mjesto U-11, Antonela STAGLIČIĆ 5. mjesto U-11.

Supersprint triatlon: Luka IVANOVIĆ 1. mjesto U-15, David ŠTULINA 5. mjesto U-15, Šimun KAPLJIĆ 4. mjesto U- 13, Bartul MITROVIĆ 7. mjesto U-15, Mila RUKAVINA 5. mjesto U-15, Korina BABARA 4. mjesto U-13, Rita KAMBER 3. mjesto U-13.

Sprint triatlon: Ivan GOBIN 1. mjesto M-40, Hrvoje BARANOVIĆ 10. mjesto M-45, Mile RUKAVINA 15. mjesto M-45, Stipe STAGLIČIĆ 6. mjesto M-30.

image

Pobjednici triatlona u Rabu

Tk Zadar/Slobodna Dalmacija
15. kolovoz 2022 08:27