StoryEditorOCM
SportIZBACILI MOURINHA

Zadranin je jedan od junaka večeri: "Odigrali smo vrhunsku utakmicu, ovo je najbolji dan otkad sam ja u Dinamu! Ja samo želim pomoći. Sve za ekipu!"

Piše PSD
18. ožujka 2021. - 22:08

Junaci Dinama priredili su čudo nakon što su u uzvratnom susretu osmine finala Europske lige na Maksimiru nakon produžetaka pobijedili Tottenham sa 3:0 i tako nadoknadili poraz 0:2 iz prve utakmice. Tottenham je u Londonu slavio sa 2:0, no Dinamo je u uzvratu golovima Mislava Oršića (63, 83, 106) uspio prirediti senzaciju izborivši plasman u četvrtfinale.

U šokantnom tjednu u kojem je ostao bez trenera Zorana Mamića koji presudom Vrhovnog suda mora na četiri godine i osam mjeseci u zatvor zbog sudjelovanja u izvlačenju 116 milijuna kuna iz Dinama, Modri su odigrali jednu od najbolji utakmica posljednjih godina.

Mamićevo mjesto zauzeo je njegov pomoćnik Damir Krznar ostvarivši jednu od najvećih pobjeda u povijesti kluba. Posljednji put Dinamo je igrao u četvrtfinalu nekog europskog Kupa 1970. godine, kada je poražen u četvrtfinalu Kupa kupova od Schalkea.

Junak Domagoj Livaković stvarao je čuda na golu.

"Odigrali smo vrhunsku utakmicu, ovo je najbolji dan otkad sam ja u Dinamu i stvarno smo presretni smo, ma hvala ti Bože". 

Jedva ste stajali na nogama pred kraj utakmice...

"Nagradilo nas je na kraju. Od prve minute smo ginuli na terenu, drugačije nije ni moglo, Ovo je stvarno čudo, ne znam što da kažem, presretan sam", rekao je Livaković koji je u zadnjim minutama obranio tri čudesne prilike Tottenhama.

"Ma sve za ekipu. Ja samo želim pomoći, oni meni nekad pomognu i sve je dobro. Ovo je veliki, ogroman uspjeh, i sad nas je nagradilo za cijelu ovu sezonu, igramo, borimo se i sad idemo slaviti. Ali za dva dana je Gorica, to moramo pobijediti", zaključio je jedan od junaka.

Kapetan Ademi opisao je kakvo je stanje igrača Dinama nakon junačke pobjede.

"Bili smo sjajni i zasluženo smo slavili. Vjerovali smo u ovo, makar smo u Londonu bili u nekom grču. Ali tamo smo shvatili da možemo, i to je ono što ja stalno spominjem - ova ekipa je spremna za velike stvari. Mislim da smo i u prvom dijelu bili bolji, malo je falilo sreće. A što reći o Oršiću, svaku pukne u rašlje, svaka čast što čovjek radi, i njemu i svima. Na kraju smo bili u grčevima, ma ginuli smo, dali smo sve od sebe, napravili smo veliku stvar. Ali nećemo stati, možemo još više. Tko god da dođe spremni smo na sve. Imamo i HNL težak raspored, čeka nas Gorica i moramo pokazat da smo bolji i osvojit naslov prvaka Hrvatske", zaključio je Ademi.

Junak nad junacima bio je Mislav Oršić, zabio je tri maestralna gola Tottenhamu, odigrao utakmicu karijere. 

"Mislim da su svi junaci, ova utakmica je bila odlična od prve minute, svi smo disali kao jedno, definitivno jedna utakmica za sjećanje. Nakon susreta u Londonu je ostala neka gorčina u nama jer smo osjetili da smo mogli napraviti nešto više, a u Zagrebu nam je sve išlo od ruke. Utakmica je bila kao kad sanjaš i onda ti se to dogodi".

Ždrijeb?

"Dokazali smo da možemo igrati protiv ekipe koja je na visokom nivou, moramo samo nastaviti raditi i biti ponizni i onda se možemo nadati novim velikim stvarima u Europskoj ligi. Ovo su rezultati za povijest i moramo uživati u ovim trenucima". 

Ždrijeb parova četvrtfinala je petak u Nyonu.

01. svibanj 2024 01:15