StoryEditorOCM
SportLOVRE ROGIĆ

Zadranin je šibenski junak! Njegov bivši trener Radenko Šimunov je siguran: “On je trenutno vratarski broj jedan u Hrvatskoj“

Piše I. G.
20. ožujka 2023. - 18:54

Lovre Rogić je dijete Vrane kažu njihov „svetac“, a nogometno je dijete HNK Primorca iz Biograda na Moru i trenutno najbolji vratar Hrvatske u HNL-u. On je u posljednjoj utakmici njegova NK Šibenika, protiv Osijeka u Osijeku obranio nekoliko jakih udaraca, obranio penal Caktašu te je bio proglašen igračem utakmice. Lovre je bio „crna mačka“ za domaćina, zahvaljujući njemu i suigračima uzeli su veliki bod, te načinili još jedan korak u borbi za ostanak u najvišoj ligi. Evo što je Lovre kazao nakon utakmice:

- Dobro je uzeti bod Osijeku, koji je kod kuće favorit. Jednostavno smo prikazali i pokazali da možemo igrati sa svima, a sa ovim bodom smo „uvećali“ pobjedu protiv Dinamom. Uzeli smo četiri boda u dva susreta i uvjeren sam da idemo prema mirnoj luci.

U zadarskom nogometnom svijetu sigurno da je Lovre skrenuo pozornost na svoje obrane o njima se priča, a na kultnoj Kalelargi sreli smo njegovog donedavnog trenera iz HNK Primorca, Radenka Šimunova, kome smo i čestitali. Nije se popularni Šime zbunio ubacio je u „petu“, te kazao:

image

Radenko Šimunov

Cropix

-Lovrin uspjeh je i moj uspjeh. Dosta smo radili, bilo je tu i posebnog tretiranja, edukacije u vratarskom i svakom drugom smislu. Govorio sam i sada se pokazalo da u Lovru treba ulagati. Trenutno je bez lažne skromnosti vratarski broj jedan u kontinuitetu u prvoj ligi. Kažu obranio penal Caktašu, da, da, to smo ponavljali do automatizma, on je jedini vratar u Hrvatskoj koji čeka udarac igrača do zadnjeg trenutka i to mu se isplatilo, dosta smo znoja prolili. Lovre je radio dobro dok je bio u Primorcu, a i sada je nastavio, uostalom sve pokazuju rezultati i njegove obrane, kazuje nam s osmjehom Šime, jer je i dio njegova znanja utkano u obrane Lovre.

 

17. travanj 2024 12:50