StoryEditorOCM
SportGREATEST OPEN

Zadranin Luka Bukvić brončani u konkurenciji sto boksača iz 15 država!

Piše I.G.
4. travnja 2023. - 18:43

Luka Bukvić (BK Ares Zadar) u dresu reprezentacije osvojio je u kategoriji mlađi seniori brončanu medalju na 6. Greatest Openu u Lazarevcu (Srbija), u konkurenciji 100-tinjak boksača iz 15 država.

Luka je pozvan od strane izbornika Yousef Hasana da boksa za Hrvatsku reprezentaciju na gore navedenom turniru na kojem je prošao ždrijebom u polufinale te je čekao boljeg u okršaju prvaka Bugarske i Srbije.

Srpski reprezentativac je uvjerljivo svladao Bugara napravivši mu i dva brojanja.

Luka je u polufinalu odradio odlično dvije runde dok je u zadnjoj falilo malo snage za pobjedu te je na kraju izgubio odlukom sudaca od reprezentativca Srbije, Hristofera Dimitrova koji je kasnije osvojio turnir te je proglašen za najboljeg tehničara 6. Greatest Opena.

- Luka je boksao protiv definitivno najboljeg boksača turnira koji boksa i regionalnu ligu za BK Loznicu te koji ima ogromno međunarodno iskustvo. Dan nakon polufinala Luka je odradio izvrstan sparing s prvakom Švedske gdje su bili uvjeti kao da je meč u velikom ringu sa sucima. Luki je falilo u meču međunarodnog iskustva odnosno jakih turnira te se to i odrazilo na samu borbu. Izbornik Jusuf Hasan inače trener Filipa Hrgovića je nahvalio našeg pulena te je jako zadovoljan njegovom izvedbom i pozvao ga je na kamp reprezentacije koji će se održavati od 04.04.2023 godine u Zagrebu na Zagrebačkom velesajmu. Također će Luka predstavljati reprezentaciju i na europskom prvenstvu u Armeniji krajem travnja. Lukino vrijeme dolazi - kazali su nam u glas treneri, Niko Marketin i Vedran Bajlo.

04. svibanj 2024 22:48