StoryEditorOCM
SportPOSLOŽIO KOCKICE

Zadranin Marko Pinčić na kormilu HNK Zagore broji samo uspjehe: “Veselim se svakom treningu i utakmici kao i moji igrači“!

Piše Ivica GJERGJA
22. listopada 2020. - 09:44

Jedna narodna stara izreka kaže da je majka imala dva sina, jedan je bio pametan, dobar, radišan, naočit, a drugi nogometni vratar. No gospođa Vera doma je imala - četiri nogometna vratara. Dakako da se radi o obitelji Pinčić, pokojni Jakov znano nogometno ime diljem Lijepe naše, dugogodišnji vratar Zadra, organizator i utemeljitelj Škole vratara NK Zadra, odakle su izašli i reprezentativci Subašić, Livaković i dr. Njegov stariji sin Marko bio je odličan vratar, nakon igračke karijere uspješni trener, a mlađi sin Ivan još brani no preorijentirao se na mali balun. Markov pak sin junior Jakov je vratar HNK Zadra. Puna kuća vratara, pa možete zamisliti kako je gospođi Veri. Kažu nam jako lijepo!

No šalu na stranu, okrenimo se Marku, treneru koji je nama zanimljiv. Marko je nakon odigranog 10. kola Treće HNL-Jug proglašen trenerom kola. Trenutno „kormilari“ i to uspješno HNK Zagorom iz Unešića, koja je na ljestvici druga. Kad govorimo uspješno to nisu floskule, pače on je ostvario petu pobjedu u nizu s ovom posljednjom pobjedom Vodica. Ima tri pobjede u gostima, a u ta tri kola Zagora je postigla 10 zgoditaka, važan je i podatak da su golovi padali u drugom dijelu susreta, što opet govori o kvaliteti momčadi koju trenira. Očigledno je koliko je to superiorna momčad pod Markovim vodstvom. Trener je onaj koji vodi, određuje, upute daje, a Marko kao svaki strateg sa svog „švedskog stola“ uzima sve ono najbolje i slaže u najbolju moguću kombinaciju - pobjednika.

- Pa Marko kako si se odlučio otići u Zagoru iz Unešić?

- Nešto ranije nego sam se odlučio doći u Unešić, kontaktirao me Mario Pajić, alfa i omega Zagore. To je čovjek koji živi nogomet 24 sata dnevno i koji je ambiciozan u nakani da posloži klub. Oni su u međuvremenu prekinuli suradnju s trenerom Vjeranom Simunićem, te sam na poziv Maria, a kako su nam se ambicije i stremljena posložile i poklopile, završio u divnoj sredini. Brzo smo se dogovorili, još jednom bi istaknuo njegove zasluge za moj dolazak.

- Ti si došavši za „kapa“ u kratko vrijeme dobro posložio momčad te sada ubireš plodove, drugi si na ljestvici, gdje god dolaziš pobjeđuješ?

- I prije mog dolaska momčad je slagana, rekao bih, duže vrijeme, dolazili su igrači, a izuzetno dobru suradnju imam s Hrvojem Slavicom, mojim pomoćnikom. Slavica i ja smo dalje nastavili slagati momčad, a sve je amenovao sportski direktor Sandi Škoprc. I Sandi je izuzetan suradnik, o svemu raspravljamo. Kada smo sve to napravili, krenuli smo i moje ideje pretvorili u stvarnost na terenu. Kako pratim nogometne trendove, želim suvremen nogomet prezentirati, a ovdje imam prigodu. Veseli me u utakmicama kontinuirani napad, a to znači da smo mi dominantni, a kad je tako, onda su tu i pobjede, ali mi je bitan i način na koji pobjeđujemo. S tim želimo napraviti iskorak pa i Drugu ligu igrati.

- Kad je to tako, razmišljate li ozbiljno o Drugoj ligi?

- Treba prvo skočiti, pa reći hop. Ambicije imamo, ali nema imperativa, a kako će biti, vidjeti ćemo. No ne mora to biti sada, kada se ukaže prilika, a mi sad gradimo osnovu i kad se napravi iskorak da smo spremni uz određene korekcije igrati viši rang, ne mijenjajući puno sastav. Mi sada idemo iz utakmice u utakmicu i to nas veseli i tako se spremamo na treninzima kao da igramo sa Real Madridom. Uživamo u nogometu, a svi moji igrači su odlični nogometaši i ljudi. Oni su ciljano dovođeni, a većina njih ima kvalitetu da može igrati i viši rang. Veselimo se zajedničkom treningu, skladna smo klapa, zaključio je Pinčić.

Sigurno da je pred Markom Pinčićem lijepa trenerska karijera. Pa Marko sretno!

Koga je Marko do sada kao trener vodio?

Počeo je u Školi nogometa NK Zadra, pa u NK Lokomotivi vodio mlađe uzraste, zatim seniorski sastav prvoligaša Lokomotive, pa drugoligaš Lučko, ponovo Zadar i sada Zagoru.

03. svibanj 2024 09:16