StoryEditorOCM
SportTRANSFER KARIJERE?

Zadranin na Old Trafordu: "Za njega bi Manchester United bio bomba, to većina igrača može samo sanjati. Bio bi prvi Hrvat među Crvenim vragovima..."

Piše Dražen Antolić/SN
29. travnja 2023. - 08:45

Priče o mogućim transferima Dominika Livakovića u Manchester United i Josipa Šutala u Arsenal izazivaju veliku pozornost jer radi se o nekima od najvećih klubova Premier lige koji bi bili golem izazov za hrvatske reprezentativce, a i prodaja njima pravi poslovi za Dinamo.

O tome tko će točno kamo na ljeto još će biti govora, no bi li Livakoviću i Šutalu preporučio elitni rang englskog nogometa pitali smo Silvija Marića koji je i sam 1999. godine Maksimir zamijenio Otokom, tada potpisavši za Newcastle United.

- To bi bili pravi transferu za njih, jedino što im mogu kazati – ako takvi klubovi zovu ja bih išao i pješke ukoliko treba - u svojem stilu kazao nam je Marić, sada sportski direktor Rudeša, te dodao:

- Za Livakovića bi Manchester United bio bomba. To je klub kakav većina igrača može samo sanjati. Osim toga bio bi prvi Hrvat među Crvenim vragovima. Arsenal također za Šutala. Pogotovo sad pod Mikelom Artetom. Igraju prekrasan nogomet, s Manchester Cityjem su u vrhu Premier lige. Bore se za prvaka. Ta ekipa ima puno potencijala. Odlična su momčad, tehnički moćna, milina je igrati u njoj. To su takvi klubovi da ne može bolje. Bila bi velika reklama i za njih, ali i za Dinamo i cijeli hrvatski nogomet da odu tamo.

Manchester United bira novog čuvara mreže koji bi mogao naslijediti Davida De Geu...

- To je institucija. Kao Bayarn u Njemačkoj. Milina je braniti u njemu. Pritisak je velik, pogotovo u Manchester Unitedu, od engleskih tabloida i svih. Tko dođe u taj klub, svjetski je golman. Oni kupuju samo najbolje. Što se tiče samog pritiska na njega bi se Livi brzo priviknuo, ali to je liga u kojoj su ozbiljni igrači, u kojoj su dozvoljeni kontakti u kaznenom prostoru, gdje možeš skočiti zajedno s golmanom, a to su macani po 190 cm. Zvijeri. Više bi mu trebala prilagodba na to nego na bilo što drugo. Kao i na udarce koje pucaju sa 25-30 metara, to su opasne lopte. U Dinamu nema toliko posla. Na Svjetskom prvenstvu je imao. Njemu bi ipak trebalo malo vremena da to sve pohvata. Radi se o totalno drugačijem načinu nogometa. Jačem, eksplozivnijem... Za vratare koji dolaze iz država kao što je Hrvatska golema je razlika. Kod nas se gotovo svaki kontakt s čuvarem mreže svira, tamo ne. Vjerujem da bi se prilagodio na tu razinu, ali trebalo bi mu malo za to. Livi je dobar, na Svjetskom prvenstvu je pokazao da je jedan od najboljih. Mislim da bio naš pravi predstavnik i dao novi doprinos marketingu hrvatskog nogometa.

04. ožujak 2024 14:00