StoryEditorOCM
SportTAEKWONDO JUNIORSKO I KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE U OMIŠU

Zadranka Ariana Oreč brončana!

Piše Ivica Gjergja
19. lipnja 2018. - 16:30
Ariana OrečAriana Oreč brončana

U Omišu  je u SD Ribnjak održano kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza i TK Gusar. Sudjelovalo je 438 natjecatelja iz 58 klubova. Od ukupnog broja natjecatelja nastupilo je 272 kadeta i 166 juniora, a među kojima šest članova TK Zadar od čega dvije juniorke i četri kadeta.

Najbolji rezultat ostvarila je juniorka Ariana Oreč u kategoriji - 63 kg. U jakoj i svjetskoj konkurenciji osvojila je brončanu medalju - treće mjesto. U prvom kolu bila je slobodna, u drugom u četvrtfinalnu za medalju borila se protiv Andree Jelavić - Čičić iz "Marjana" i dobila 15:13. U polufinalnu borbu je ušla protiv aktualne juniorske europske prvakinje i svjetske viceprvakinje Nike Klepac iz "Medvadgrada". U borbu je ušla oprezno pa nijedna nije napravila bod, u drugoj rundi Nika je povela 4:0 a u zadnjoj rundi rundi Ariana se potrudila, pomalo stigla rezultat, ali se onda spetljala i borba je završila u korist protivnice 2:8 koja je na kraju bila zlatna, a Ariana brončana.

Teuta Uskok u kategoriji  - 55 kg je odmah u prvoj  borbi dobila aktualnu europsku kadetsku prvakinju Helenu Kičemu iz "Novog Zagreba", od koje je izgubila 2:18 i zaustavljena u osmini finala.

Kod kadetkinja najdalje je otišla Paola Tomercaj - 44 kg koja je u osmini finala ostvarila pobjedu protiv Helene Voloder iz "Susedgrad Sokola" 9:4, a u četvrtfinalu u borbi za medalju izgubila je od Ene Daskijević iz "Omege" 8:19 i plasirala se na peto mjesto.

Nora Milolović u kategoriji-55 kg je prvu borbu pobijedila Klaru Tolić iz „Imotskog " 7:4, a u osmini finala je izgubila od Dore Mačvanin iz "Novog Zagrba" 2:14, koja je osvojila prvenstvo. Megi Lerga u kategoriji + 59 kg prvu borbu je izgubila protiv Vite Juras iz "Zaprešića". Frane Pavić u kategoriji - 53 kg je u osmini finala izgubio od Ante Kovača iz "Marjana" 5:9.

- Ostvarenim smo zadovoljni, ali prema prikazanom na parketu očekivao sam i više. No velika je konkurencija na kraju učinila svoje, bio je kratak trener Mladen Uskok.

07. svibanj 2024 21:24