StoryEditorOCM
SportSTRELIČARSTVO: PRVENSTVO HRVATSKE U DISCIPLINI WA STAR 2x18m + OR

Zadranka Luana Blaslov prvakinja države!

Piše I.G.
1. ožujka 2017. - 14:52

Prvenstvo Hrvatske u disciplini WA STAR 2x18m + OR održalo se u Varaždinu proteklog vikenda u organizaciji Hrvatskog streličarskog saveza, Varaždinskog streličarskog kluba i Streličarskog kluba Navaho. Po posljednji su put za ovogodišnju dvoransku sezonu odmjerili snage hrvatske streličarke i streličari u svim divizijama i stilovima lukova priznatima natjecateljskim pravilnikom HSS-a.

Po završetku kvalifikacijskog dijela natjecanja steličari Zadra su ostvarile sljedeće rezultate Ivana Sumić  508 krugova (7. mjesto), Maja Pavković 529 krugova (4. mjesto) i Luana Blaslov 535 krugova (3. mjesto). Senior dugim lukom Tomislav Košta po završetku kvalifikacija ostvario je 428 krugova čime se plasirao na 14. mjesto natjecateljske ljestvice. Ostvareni rezultati omogućili su svim predstavnicima Zadra ulazak u eliminacijski dio natjecanja.

U četvrtini finala u konkurenciji seniorki zakrivljenim lukom Ivana Sumić se suočila s Viktorijom Sukser (PSK Zagreb 1955), Maja Pavković se susrela s Nives Višnjić (Frankopanski strjeličari), a Luana Blaslov s Marijom Marošević (SK Kuna). Sve tri su se uspješno probile do polufinala riješivši dvoboje rezultatima 6:5 (Ivana), 6:4 (Maja) i 6:5 (Luana).

Uz to Ivana i Luana svoje su vrlo izjednačene dvoboje dovele do shoot off-a – uvijek neizvjesno raspucavanje jednom strijelom – kojeg su odradile u svoju korist.

U polufinalu, na liniji gađanja u dvoboju su se našle Ivana i Luana, te Maja i Ana Žitnik (PSK Zagreb 1955). Maja nažalost gubi od jake konkurentice Ane Žitnik rezultatom 6:0. Ovakav je ishod značio da će u finalu dočekati jednu od svojih klupskih kolegica koje su s druge strane linije vodile napetu borbu. I ovaj je dvoboj vodio u raspucavanje jednom strijelom (shoot off) u kojem pobjedu odnosi Luana (6:5). Ždrijeb je tada spojio Zadarske streličarke Ivanu i Maju u borbi za broncu, dok su se u borbi za zlato susrele Luana Blaslov  i Ana Žitnjak. Dvoboj za broncu razriješen je  pobjedom Maje (7:3), što je značilo da je u konačnom plasmanu Maja zauzela 3. mjesto, a Ivana 4. mjesto.

Vrlo tijesnu borbu vodile su Luana Blaslov i Ana Žitnik. Ne moramo ni isticati kolika je bila navala adrenalina kad je odlično pucanje jedne i druge streličarke dovelo do trećeg Luaninog shoot off-a u cjelokupnim eliminacijama. Ipak, Luana se uspjela sabrati dovoljno da ispuca solidnu lijevu nisku devetku. Anina je strijela završila nešto bliže rubu devetke i Luana je osvojila zlato i naslov državne prvakinje.

U konkurenciji seniora dugim lukom u osmini finala eliminacijskih dvoboja Tomislav Košta susreo se s Darijom Maroševićem (SK Kuna). Pobjedu je odnio Dario i time je, nažalost, daljnji napredak našeg Tomislava u eliminacijama zaustavljen. Konkurencija je dugolukaša bila izrazito velika, a Tomislav je nakon završenih eliminacija zauzeo 9. mjesto.

Ostalo je da se sumira da je Luana Blaslov državna prvakinja, Maja Pavković brončana, Ivana Sumić zauzela je 4. mjesto, a Tomislav Košta 9. mjesto sveukupnog poretka.

Ovo Prvenstvo Hrvatske posljednje je natjecanje dvoranskog dijela sezone, sada Zadranima slijede treninzi na većim udaljenostima, jer sezona na otvorenom počinje već početkom travnja.

 

26. lipanj 2024 23:33