StoryEditorOCM
SportVELIKI USPJEH

Zadranka Veronika Šokota najbolja je mlada atletičarka u prošoj godini! Evo što je čeka u ovoj godini...

Piše Zadarski.hr
3. siječnja 2022. - 12:34

U AŠK Zadru posljednjih dana stare godine bili su oduševljeni, iako ne previše iznenađeni.

Njihova Veronika Šokota proglašena za najbolju mlađu atletičarku juniorku Hrvatske za 2021. godinu u disciplini bacanje koplja (500 g) i bacanje koplja ( 600 g). 

Veronika je dva puta bila prvakinja Hrvatske za seniorke, prvakinja Hrvatske za mlađe seniorke, prvakinja Hrvatske za juniorke, prvakinja Hrvatske za mlađe juniorke, osvojila 6. mjesto na Zimskom bacačkom kupu za mlađe seniorke, osvojila 2. mjesto na Balkanskim igrama za juniorke, osvojila 5. mesto na Europskom prvenstvu za juniorke, osvojila 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu za juniorke.

Veronika je postigla dva nova Hrvatska rekorda za mlađe juniorke u bacanju koplja (500 g) – 57,76 m, i u bacanju koplja (600 g) – 57,02 m.

Također, na atletskim tablicama Hrvatske svih vremena u konkurenciji seniorki ima drugi rezultat 57,02 m.

Na atletskim tablicama Europe u konkurenciji mlađih juniorki ima drugi rezultat.

Veronika je u konkurenciji U-20 zauzela peto mjesto na EP i sedmo na SP u bacanju koplja, a godinu je završila na trećem mjestu svjetske U-18 ljestvice.

Predsjednik AŠK Zadar, Ivica Šola nam je kazao:

-Prvo bi čestitao Veroniki i njenom treneru Predragu Saratliji na ovom uspjehu i poželio još više uspjeha u ovoj 2022. godini. Također čestitke i svim ostalim nagrađenim atletičarima i atletičarkama. Nama ostaje da nastavimo i dalje sa uspjesima naših atletičara, kako na domaćoj tako i inozemnoj sceni, kazao je vidno zadovoljan Šola.

Treba reći da u 2022. godini hrvatske atletičare, a među kojima i Šokotu, čekaju velika natjecanja.

Tu su Svjetsko dvoransko prvenstvo (Beograd) od 18 do 20. ožujka, Europsko prvenstvo za mlađe juniore (Jeruzalem od 4 . do 7. srpnja, Svjetsko prvenstvo (Eugene) od 15. do 24.srpnja te Svjetsko juniorsko prvenstvo (Cali) od 1. do 6. kolovoza i Europsko prvenstvo (Munchen) od 15. do 21. kolovoza.

18. travanj 2024 10:53