StoryEditorOCM
SportOSVRT TREĆA HNL

Zadru pobjeda na teškom gostovanju u Opuzenu, Primorac i Hrvatski vitez pretrpjeli poraze

Piše I. Gjergja
25. ožujka 2024. - 21:21

 

Vratiti se iz Opuzena s tri boda može samo jako kvalitetna i dobra momčad kako što je Zadar, jer u Opuzenu je uvijek teško doći do bodova. Naime, u derbiju kola Zadrani su bili superiorni i još jednom u proljetnom dijelu prvenstvenog nadmetanja pokazali da su s pravom najveći favoriti za osvajanje naslova. U pet dosad odigranih proljetnih kola osvojili su maksimalnih 15 bodova, pa su tako do sada pali Kamen 3:1, Neretva 3:2, Sloga 4:0, GOŠK Kašetala 2:0 i sada Neretvanac 4:1, kojem je ovo u posljednjih pet kola prvi poraz. Zadar je u Opuzenu izvrsno posloženoj momčadi domaćina pokazao igru koja donosi pobjede, no jedan dečko, pored ostalih koji su igrali protiv Neretvanca, zaslužio je da ga se istakne, a to je desni bočni Anđelko Kordić koji je bio i igrač susreta te osvojio simpatije svih gledatelja. Prvi dio susreta završen je miroljubivo 1:1, jer su domaćini dobro parirali, no u drugom poluvremenu dolazi do izražaja igra s kojom Zadar držeći visoki presing po cijelom terenu, jednostavno ruši sve. Odlične kombinacije i kvaliteta, kako igrača tako i igre, donijela je ovaj rezultat, pa su Zadrani u nastavku susreta, kada su postigli zgoditke i uz pametnije doziranje igre, zasluženo uzeli cijeli plijen.

-Naš se put zna kao i cilj, a to je da bez obzira na našeg protivnika koga uvažavamo, uzmemo bodove i idemo naprijed na osvajanje naslova. Iz susreta u susret ćemo se dokazivati i raditi što treba, kazao nam je kratko igrač susreta Anđelko Kordić.

Primorac je na svom terenu poražen. Očevidno je da je GOŠK Dubrovnik 1919 nakon što ih je preuzeo Zadranin, trener Marko Pinčić, doživio svojevrstan preporod. U dva susreta koliko ih je Marko vodio u oba su pobijedili i „pomakli“ se sa začelja ljestvice te ga ostavili Splitu. Nije Marko likovao, no bilo mu je drago zbog pobjede. Kratko nam je kazao:

-Imam dobar materijala u igračkom rosteru, tek smo po mome počeli, pa nije čudo što smo u Biogradu uzeli bodove.

Da, upravo tako, Marko je dobro postavio igru, a kada je poveo u prvom dijelu, zatvorio je sve prilaze vrataru Kristiću stavivši „dva autobusa“ dok je dugim loptama i kontrama prijetio. Primorac je, nabrojali smo samo u prvih 20 -tak minuta, imao tri lijepe prigode. Nije ih htio gol, ili je film tako htio da pravda pobjedi. U samom finišu susreta četiri puta su bili napadači Primorca u prilici, no vratar Kristić je nesavladan, pa bodovi odoše u Dubrovnik. Nema predaje - kažu u klubu, a jedan od aktera, koji je dosta radio na terenu, Frane Bitunjac kaže:

-Kao da smo bili začarani, nije nas ništa išlo. I najizrazitije prilike nismo uspjeli pretvoriti u zgoditke. Da smo bar jedan postigli lakše bi se disalo, ovako moramo se okrenuti novim izazovima, ići naprijed, biti uspješniji i zaboraviti sve što je bilo slabo, rekao je Bitunjac.

Malo je falilo Vitezu da osvoji bod u Sinju pred kraj susreta kada su mogli poravnati rezultat. No obrana Junaka je pravovremeno intervenirala i otklonila opasnost od svog gola te tako osigurala tri boda. Prema onome što je Vitez prikazao kod jednog od najboljih ekipa u ligi,može samo ohrabrivati navijači puk iz Posedraja, jer Vitez ima igru, a kad je tako i rezultat će, sigurno je, doći. Poraz od 1:2 nije smak svijeta, treba podignuti glavu gore i ići u nove pobjede, a to trener Ivan Šimurina zna sa svojim igračima.

-Da je udarac Love Čirjaka sa 18 metara ušao u gol u 14. minuti umjesto pokraj grede, bila bi to sasvim druga priča, a ovako moramo se pomiriti da su bodovi izgubljeni i nastojati se dobro pripremiti za sljedeći susret. Za prolivenim mlijekom se ne plače, kazao nam je veznjak Viteza, Ivan Čurjurić.

Na ljestvici lige poredak predstavnika iz Zadarske županije je sljedeći:

Prvi Zadar sa 47, HV Posedarje peti s 33 te Primorac šesti s 32 boda.

11. rujan 2024 09:54