StoryEditorOCM
SportU OČEKIVANJU CIBONE

Zadru treba zdravo navijačko tkivo koje će momčad nositi do željenog cilja – naslova prvaka! Hoće li Višnjik biti do vrha popunjen?

Piše Dražen Žura
2. lipnja 2022. - 19:55
Zadar, 040222. Dvorana Kresimira Cosica. Kosarkaska utakmica 20. kola HT Premijer lige izmedju KK Zadar i KK Cibona. Na fotografiji: Dario Dreznjak.Jure Miskovic/

Zadar se iz Zagreba mogao vratiti i s vodstvom od dva prema nula u finalnoj seriji košarkaškog Prvenstva Hrvatske i tako osnažiti svoje izglede za obranu prošlosezonskog naslova prvaka. Ali, i ovako su napravili dobru stvar, nedvojbeno, da im je netko prije dva gostovanja na Ciboninom parketu rekao kako će napraviti „ break”, sigurno bi prihvatili! Imaju taj jedan dobar rezultat kojeg kroz sljedeće dvije žele oploditi nečim opipljivim, odnosno, cilj je u vitrinama ostaviti prestižni pehar! U svemu će im trebati pomoć navijača, onih istinskih koji su uz zadarsku momčad bili tijekom cijele sezone, u dobrim i manje dobrim trenucima. Tu vjernu skupinu u prosjeku čini ne više od osamsto onih u kojima kuca srce zadarsko. Ne treba sumnjati kako će su nedjelju brojka koja u natjecanjima HT Premijer lige i AdmiralBET ABA lige, nikad nije bila više od 1500, neka je maksimum 1800 gledatelja, biti premašena.

Još od trenutka kad su u polufinalnim dvobojima s 2:1 iz tračnica izbacili Split, počelo se vjerovati kako se kontra Cibone, vezano uz dobar rezultat može očekivati promjena navijačke klime i potrebe za dolazak na tribine dvorane „Krešimir Ćosić”!

Kroz brojne izjave igrača Zadra i njihovog stručnog stožera te ostalih klupskih struktura stalno se isticala želja za povratak velikog broja navijača. Nitko im, istina, nije branio ni ranije dolaziti, ali su uvijek nalazili opravdanje o mizernoj igri, čime se odašiljala poruka gore spomenutim, kako njihova ovosezonska priča ne drži vodu. Sve ih je demantirao rezultat Zadra koji na drugoj strani ima Cibonu, a „ vukovi” su pravi mamac za navijače. Opet valja istaknuti, one prave navijače, nikako folklor kojim će se narušiti sportski ugled ne samo kluba nego i grada Zadra! Nikomu ne trebaju drakonske kazne kakvih je u prošlosti bilo, napose one financijske i to u doba kad je blagajna podosta prazna. Ono čime se može zagrliti klub , jeste sportsko navijanje bez primjesa bilo kakvih navijačkih orgija koje u pravilu predstavljaju izbacivanje nekih osobnih frustracija. Zadru treba zdravo navijačko tkivo koje će momčad nositi do željenog cilja – naslova prvaka!

Hoće li Višnjik biti do vrha popunjen? Teško je vjerovati u takav scenarij, međutim, dvije su utakmice u igri i tko sretniji od onih kojima je sport samo sport, da tribine budu krcate.

„Igraj Zadre volimo te mi” , doista nema bolje pozivnice za velike dvoboje između starih suparnika Zadra i Cibone!

 

10. svibanj 2024 08:06