StoryEditorOCM
SportHUMANITARNA UDRUGA ANTONIO JURJEVIĆ NAJAVILA TREĆI MEMORIJALNI TURNIR

Zasad prijavljena 81 ekipa, prikupljeni novac ide za nabavu ortopedskih pomagala Ani Juričević i Eni Škodi

Piše I.N.
2. kolovoza 2019. - 16:35
1_HUAJ

Kada su članovi Humanitarne udruge Antonio Jurjević (HUAJ) prošle godine najavili drugi Memorijalno humanitarni turnir posvećen svom preminulom prijatelju, imali su prijavljenih 37 ekipa. Točno godinu dana poslije, na presici održanoj 2. kolovoza, na danu kada bi njihov prijatelj napunio 29 godina, javilo se čak 81 ekipa, a prijave traju do 15. kolovoza!

Treći Memorijalno-humanitarni turnir Antonio Jurjević tako je postao najveći turnir u malom nogometu na području Zadarske županije, a održat će se na vanjskim terenima ŠC Višnjik od 16. kolovoza do kraja rujna. Turnir se igra u tri kategorije: seniori, veterani i djeca.

- Uz seniorski dio turnira koji se igra prema sistemu 4+1 (futsal pravila), igra se i veteranski turnir prema sistemu 5+1, te dječji. Na turnir se mogu svi prijaviti, od ekipe iz kvarta do profesionalaca, svi su dobrodošli, kazao je Frane Volpi-Kobal, predsjednik udruge i dodao kako i ove godine turnir ima humanitarnu notu, a novac prikupljen od kotizacija ide za kupnju ortopedskih pomagala djevojčici Ani Juričević koja boluje od cerebralne paralize i kojoj je potrebna stajalica, te Eni Škodi, djevojčici oboljeloj od neurofibromatoze tipa 1 kojoj je krajem ove godine potrebna nova ortoza.

- Kotizacija za ekipe iznosi 400 kuna, a ti će novci u cijelosti ići za Anu i Enu. Ostatak novaca ćemo donirati potrebitoj djeci tijekom godine i to na način ako nekom djetetu bude trebalo kupiti invalidska kolica, pomoći u troškovima operacije, ili nešto treće, tu smo svakako da pomognemo najmlađima u našoj županiji, istaknuo je Volpi-Kobal te dodao kako će javnost detaljno biti upoznata kome je, za što i koliko novaca donirano nakon turnira.

Bitno je za istaknuti kako se dječji turnir igra na pozivnicu, ali i da djeca ne plaćaju kotizaciju kako bi sudjelovala na turniru.

- Sustav igre za najmlađe je 4+1, a na turniru će nastupiti 16 najboljih ekipa iz Zadarske županije. U skupini igraju četiri momčadi, a dvije najbolje idu u završnicu, u četvrtfinale, polufinale i finale. Djeca dobivaju nagrade za najboljeg igrača, strijelca i vratara, te pehare za prva četiri, a medalje za prva tri mjesta. Tko zna možda će baš na ovom turniru zaigrati i neki budući Luka Modrić, kazao je Toni Čačić koji je uz Šimu Marunu i Ivana Šimurinu "zadužen" za dječji dio turnira.

- Ekipa iz HUAJ od samih početaka, prije dvije godine, pa do danas, svojim je djelovanjem apsolutno zaslužila punu podršku ŠC Višnjika i moju osobno. Zaista sam ponosan kada se s turnirom i akcijom privuče sto ekipa i kada jako puno građana dođe na Višnjik gledati utakmice i uživati s prijateljima i članovima obitelji. Svojim radom, zalaganjem i rezultatima su zaslužili punu podršku ŠC Višnjik i u buduće, kazao je direktor ŠC Višnjik Denis Karlović i zaključio kako je Memorijalno humanitarni turnir Antonio Jurjević zasigurno najatraktivniji turnir u županiji, a posebno mu je drago što ima i humanitarnu notu.

Kako je prihod od turnir u cijelosti namjenjen za pomoć djeci, za prva mjesta nema novčanih nagrada. Najbolje malonogometne ekipe dobit će medalje, a seniorska ekipa na kraju turnira u zrak će podignuti kameni prijelazni pehar i upisati se na, sada već poznati, zid slavnih.

Članovi udruge su za kraj pozvali sve ljude dobre volje, željne druženja i igre da im se pridruže od 16. kolovoza na ŠC Višnjik i uživaju u najvećem malonogometnom turniru u Zadarskoj županiji.

26. travanj 2024 08:33