StoryEditorOCM
SportTREĆA HNL-JUG

Zaslužena pobjeda Primorca koji je bio uspješniji od Sloge

Piše Ivica GJERGJA
26. veljače 2022. - 19:02

PRIMORAC – SLOGA 4:2 (3:2)

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Sudac: Lukša Klaić 6,5 (Konavlje)

Pomoćnici: Trković i Radonić

Stijelci: 1:0 Bitunjac (5), 1:1 Beović (9), 2:1 Vodopija (20), 3:1 Vodopija (31), 3:2 Musa (ag-42), 4:2 Vodopija (57)

Najbolji igrač: Luka Vodopija (Primorac)

PRIMORAC: Stojanov 7 ,Kulaš 7 , Birkić 7,5 , Bitunjac 7 (od 78. Colić -),Vodopija 8,5 (od 84. Šarin-), Nakić 7,5(od 60. Mehić-) , Lazarevski 7,5 , Musa 7 (od 84. Lokin-), Katuša 7 (od 78. Šare-) , Marić 7,5, Jurišić 7,5

Trener: Marko Moravčić 7,5 

SLOGA: Brdar 6, Beović 6,5, Gusić 55,5 , Šestan 6 , Blažević 5,5 (od 70. Slugan-), Romić 6 , Pezo 5,5, Marović 6,5, Radić 6 , Vuković 5,5 , Matković 6 (od 74. Vivodinac -)

Predstavnik kluba: Karlo Trumbić

Već na početku susreta igrači Primorca krenuli si napadački, redali priliku za prilikom pa je tako u drugoj minuti Nakić pogodio vratnicu, da bi nakon njega gol promašio i Vodopija.

No, u petoj minuti Bitunjac koji „ala Slišković“ iz lijevog kornera pogađa drugi kut gola vratara Brdara za vodstvo. Kako vrijeme odmiče, gosti „pokazuju zube“ i nisu dugo čekali poravnanje koje se dogodilo u devetoj minuti. Dobro su gosti kombinirali na sredini terena, lopta je došla do desnog bočnog Beovića koji sam kao duh iz kaznenog prostora zabija za 1:1.

Nakon toga nesmotren je bio domaći napadač Katuša, pa Marić i moralo je doći do vodstva. Nakić je izvrsno krenuo prema golu, odigrao dupli pas s Jurišićem, nakon čega ubacuje loptu u kazneni prostor gdje se nalazi Vodopija koji odmah puca. Lopta je „šetala“ od vratar do obrambenog igrača, ali je na kraju ušla u gol. Napadi domaćih ne jenjavaju, Katuša u 23. minuti pogađa vratnicu, a Marićev udarac zaustavlja Brdar.

U 31. minuti Marić je ispravio predhodnu „grešku“, izvrsno je izvrtio dvojicu obrambenih igrača, uposlio na suprotnoj strani Musu koji oštro ubacuje loptu na desetak metara, a Vodopija zabija za 3:1. Samo tri minuta prije kraja prvog dijela utakmice, Jurišić je pogodio stativu, da bi u kontri i u gužvi Musa nesmotreno pogodio vlastiti gol za 3:2, te je tim rezultatom završilo prvo poluvrijeme.

Domaći nogometaši nisu dobro ušli drugi dio, „zbili“ su ih gosti, ali je sve to ispravljeno u 57. minuti kada je ispred kaznenog prostora zakuhao Katuša. Marić je proslijedio loptu do Vodopije koji zabija za 4:2. U 72. minuti su svi oni koji su bili na igralištu vidjeli zgoditak, no Marić nakon lijepe asistencije Mehića je za trenutak zakasnio i prigoda je otišla u nepovrat. Samo minut kasnije isto je učinio i Musa. Zaslužena pobjeda Primorca, Slogu smo gledali u boljem izdanju.

Nakon susreta igrači Primorca su se radovali pobjedi i dobroj igri pozdravljeni dugotrajnim aplauzom malobrojnog gledateljstva.

20. travanj 2024 02:54