StoryEditorOCM
SportBORBA ZA BOJE KLUBA

Zašto je "pao" Primorac i kako dalje? Analiziramo utakmicu u kojoj se igrao produžetak kako bi se dobio pobjednik

Piše Ivica GJERGJA
31. kolovoza 2023. - 18:54

U izvješću s utakmice 1/32 finala Kup natjecanja Primorac – Radnik 0:2, kazali smo da nije bolja momčad pobijedila nego ona koja je imala više borbenosti i htjenja. Da, upravo tako jer kada se zbroje sve prilike i poluprilike Primorca onda su oni trebali pobijediti Radnika i biti u sljedećem kolu kup natjecanja.

Krenimo redom. Odmah na otvaranju susreta vrlo grubo za žuti karton oboren je na visini kaznenog udarca Luka Vodopija, agilni Nakić koji je bio i najbolji igrač Primorca uzeo je kratak zalet i umjesto da pogodi gol on je loptom tukao u „živi zid“ igrača Radnika. Redaju se prigode pa je tako akciju započeo brzi Jurišić, dojma smo da je u nekoliko koraka prošao veliki prostor odigrao sa Nakićem povratnu za Vodopiju koji tuče ali je vratar gosta na mjestu. Dominatni igrači Primorca, a gosti su se „oglasili“ nakon 20 minuta igre kada je Šabijan pokušao ugroziti vratara domaćih, Stojanova, no ovaj ga je nadmudrio.

Sve do kraja prvog dijela bila je ravnopravna igra koja je završila bez zgoditaka. U drugom dijelu domaća momčad ima više loptu u posjedu, njihovi napadi se završavaju na rubu kaznenog prostora, a doslovno ista situacij je i kod gosta, tako da je i drugo poluvrijeme završilo bez zgoditaka, s tim da treba spomenuti prigode Nakića u 67. minuti umjesto da loba vratara on je zapucao u obranu, uzvratio je u 72. minuti Srbljinović ali bez uspjeha i kod pokušaja Mladena Stojanov, vratar Primorca se ističe.

Igrao se produžetak od 2x15 minuta kako bi se dobio pobjednik. Opet su imali prigodu igrači Primorca Nakića u 101. minuti, a kad on nije pogodio nakon kornera gosti su preko Kovača poveli u 108. minuti, da bi gosti preko Katalenaca u 110. minuti postavili konačan rezultat za prolaz Radnika u sljedeće kolo, Primorac će očevidno čekati drugu priliku. Igrači i članovi vodstva Primorca čestitali su Križevčanima na pobjedi i zaželjeli punio sreće u daljnjem natjecanju.

Ništa bolji Radnik nije bio, no nesreća Primorca je u tome da nije imao raspoloženog strijelca pa da rezultat bude drukčiji. Sigurno je da će trener Dragan Blatnjak morati raditi na tome kako bi napadače – strijelce probudio jer i kad im se stvori prilika ne realiziraju je. Uvjereni smo da će sve doći na svoje jer po onome „da se prvi mačići bacaju u vodu“ ne treba se zanositi nego se svojski boriti za boje kluba i uspostaviti normalan ritam dobrih igara i pobjeda. Glavu gore, ima dosta utakmica koje treba dobiti. 

image
Ivica Gjergja/HNK Primorac
image
Ivica Gjergja/HNK Primorac
image
Ivica Gjergja/HNK Primorac
image
Ivica Gjergja/HNK Primorac
image
Ivica Gjergja/HNK Primorac
image
Ivica Gjergja/HNK Primorac
image
Ivica Gjergja/HNK Primorac
02. svibanj 2024 05:10