StoryEditorOCM
SportTREĆE POLUVRIJEME

Zašto je Zadrov trener Jusup čekao suce ispred svlačionice? Što se nakon susreta događalo na Višnjiku?

Piše Piše Frane Vulas
27. svibnja 2024. - 08:09

Druga utakmica finalne serije Favbet Premijer lige košarkaša Zadra i Splita dobila je čini se i svoje treće poluvrijeme ili petu četvrtinu. Zadar je u nedjelju navečer potpuno nadigrao „žute”, od početka do kraja susreta je momčad trenera Danijela Jusupa dominirala i pobjedom 92:71 branitelj naslova je izjednačio na 1:1 u seriji na tri pobjede. Tek u trećoj četvrtini se Split malo primakao, ali bilo je to premalo za vrlo raspoloženog domaćina. Nakon duplog programa u Zadru, iduće dvije utakmice finala igrat će se u Splitu, a sljedeća je na rasporedu u srijedu. Međutim, nakon ovog susreta vuku se i neki repovi. Poslije utakmice trener domaćeg sastava Danijel Jusup čekao je suce ispred svlačionice dvorane na Višnjiku. To, složit ćete se vjerojatno, baš i nije situacija kakva bi trebala biti normalna. Što je htio? Odgovor na to pitanje mogu dati sam Jusup i(li) suci.

Poslije prva dva susreta finala, prvog u kojem je Split zasluženo napravio „break” i drugog u kojem je Zadar razbio goste s Gripa jedno je sigurno, suđenje definitivno ukupno nije bilo na razini finala doigravanja za prvaka Hrvatske. Ni u prvom ni u drugom susretu. Obje momčadi imaju razloga da se bune na odluke, kriterije dosuđivanja osobnih pogrešaka... To su igrači i treneri radili i na ovom nedjeljnom.

Nije nedostajalo prigovora, povišenih tonova. Tehničke pogreške su zbog toga dobili Splitov Lewis Sullivan, potom obostranu Zadrov Luka Božić i Splitov Toni Perković, pa na otvaranju zadnje četvrtine i trener „žutih” Slaven Rimac... Ako smo sve to dobro uopće pohvatali. Ali i nakon susreta nešto je sucima poželio reći trener Zadra Jusup. Čekao je iskusni trener suce u hodniku. Za pretpostaviti je da ih nije išao pohvaliti. No, najbolje da ipak sami akteri to malo pojasne.

image

Slaven Rimac

Zvonko Pavić/Cropix
17. lipanj 2024 19:19