StoryEditorOCM
SportU HOLIDAY RESORTU

Zaton domaćin svjetskog prvenstva u minigolfu

Piše Zadarski.hr
9. rujna 2017. - 14:29
Zaton minigolf

U subotu navečer u Zaton Holiday Resortu na rasporedu je otvaranje dva velika natjecanja i to Svjetskog prvenstva u minigolfu za gluhe koje se po prvi put održava u Hrvatskoj i svijetu, te Adventure Golf Master – svjetsko natjecanje. Sudjelovat će oko 250 golfera iz tridesetak zemalja kao što su Japan, Novi Zeland, Australija, Kina, Kenija, SAD i nekoliko europskih zemalja. Samo tjedan dana kasnije, na redu je Svjetsko prvenstvo u minigolfu (20.-23. rujna).

- Nakon dugih priprema i organizacije s našim fantastičnim domaćinom, Zaton Holiday Resortom, radujemo se otvorenju najvećeg natjecanja ikada. Očekujemo da će ovo biti najznačajniji minigolf festival do sada, rekao je Pasi Aho, direktor turnira u ime Svjetske minigolf federacije (WMF).

Otvorenje Svjetskog prvenstva u minigolfu za gluhe zakazano je za 19 sati, a na njemu će uz tridesetak natjecatelja iz cijelog svijeta nastupiti i hrvatska reprezentacija. Natjecateljska ekipa iz Švedske pokušat će obraniti svoju titulu prvaka na World Adventure Golf Master čije je otvorenje također večeras u 19 sati, a konkurentske ekipe će dati sve od sebe da ovogodišnja titula pripadne njima. Natjecateljski dio oba turnira na rasporedu je od 11. do 12. rujna.

- Kontinuirano ulaganje u podizanje kvalitete turističke ponude naselja kao i u stvaranje novih sadržaja, siguran je smjer prema jačanju pred i posezone. Investicijom u mini golf terene otvorili smo put ka novom turističkom segmentu. Valja spomenuti kako su upravo Nijemci, naši najbrojniji gosti, golferska nacija broj jedan – rekao je Ivo Bobić, direktor naselja.

 

Activity park u Zaton Holiday Resortu na kojemu će se natjecanja održati prostire se na 2.000 metara kvadratnih. Tako se na adventure minigolf terenu od umjetne trave nalazi 18 polja gdje je na svakoj rupi postavljena umanjena replika kulturno-povijesnih spomenika; od amfora, ostataka rimskog hrama iz Nina, kule Kaštelina do crkvice sv. Nikole.

 

Najljepši minigolf na svijetu, kako ga s ponosom naziva bivši ministar turizma Darko Lorencin, posjeduje sadržaj kakav nema još niti jedan turistički objekt u Hrvatskoj jer sadrži tri tipa terena: miniature, adventure i felt. Zaton Holiday Resort ovom investicijom definitivno je podignuo standarde ponude kampa koji već godinama dobiva priznanja kao jedan od najboljih u Europi.

26. travanj 2024 04:56