StoryEditorOCM
SportSPEKTAKL ZA KRAJ

Završen ovogodišnji Sonik futsal Cup Arbanasi 2020CB: Nita obranila naslov, MNK Škabrnja uzela prvo mjesto u dječjoj konkurenciji!

Piše S. Tokić
20. kolovoza 2020. - 18:54

Protekli vikend je na igralištu kod ‘zadranke’ završen ovogodišnji Sonik futsal Cup Arbanasi 2020. Igrala su se dva turnira i to u seniorskoj selekciji i djeca.

CB Nita je kao branitelj prošlogodišnjeg naslova obranila prvo mjesto u spektakularnoj utakmici protiv MNK Varoši. Budući da su se u finalu sastali i prošlogodišnji finalisti bila je zajamčena dobra utakmica.

U dječjem finalu MNK Škabrnja je uzela prvo mjesto pod dirigentskom palicom Marka Bilavera. Tijekom cijelog turnira i MNK Škabrnja i Punta Bajlo su pokazivali najviše pa je i red bio da njih dvoje odmjere snage u finalu. U nastavku pročitajte i izvještaje s utakmica.

Utakmica za 3. mjesto djeca MNK DASIADDO – MALO BOLJI 2:5

Furiozno su momci iz Malo bolji ušli u utakmicu te je na semaforu bio rezultat 0:4. Strijelci su bili Ivan Vuković, David Ćuković, a dva puta je poentirao Frane Matković. Tad se tek budi Dasiaddo te preko Martina Suraća smanjuju rezultat. No Malo bolji tu nisu stali već preko Ivana Vukovića ponovno vraćaju na četiri razlike. Do kraja utakmice pogodak za Dasiaddo je postigao Martin Surać za konačnih 2:5. Sudačkim zviždukom moglo je početi slavlje Malo boljih na osvojenom 3. mjestu.

Malo bolji: Jakov Ćuković, David Ćuković, Josip Pedić, David Šušić, Mihovil Šušić, Frane Matković, Ivan Vuković i Jerko Kovačević.

Utakmica za 3. mjesto seniori MNK TIN – MNK SMILČIĆ MARTIN ARBANAS 3:0

Tin je samouvjereno došao na utakmicu, a takvu igru su prezentirali i na terenu. Pogotcima Dina Škibole, Maria Markovića i Denia Kolege Tin je otišao na nedostižnu prednost, a Smilčić nikako nije pronalazio protuotrov za njihovu igru. Pokušavao je Mate Arbanas rotacijama i podizanjem tempa preokrenuti tijek utakmice no nije uspijevao. U konačnici se može reći da je Tin rutinski osigurao pobjedu i zasluženo osvojio 3. mjesto.

MNK Tin: Toni Katalinić (C), Ante Piplica, Dino Škibola, Lovre Kresović, Deni Kolega, Mario Marković, Antonio Papac, Božo Sučić, Jurica Zanki i Ivan Rodić. Voditelj: Tihomir Knežević.

Finale djeca MNK ŠKABRNJA – PUNTA BAJLO 3:0

Marko Bilaver je tempirao formu svoje momčadi za finalni susret na ovogodišnjem Sonik futsal Cup Arbanasi 2020. To tempiranje forme je polučilo uspjeh te je MNK Škabrnja pogotcima Tonia Jurića, Branimira Škare i Josipa Brkića osigurala pobjedu i u konačnici pokal ovogodišnjeg turnira. Škabrnja je svojom igrom predstavljala neprelaznu prepreku za Punta Bajlo.

MNK Škabrnja: Josip Brkić (C) Toni Jurić, Filip Škara, Jakov Škara, Branimir Škara, Antonio Bilaver, Luka Žilić, Luka Škara, Mitar Pavičić i Duje Karlić. Voditelj: Marko Bilaver.

Finale MNK VAROŠ – CB NITA 1:3

Repriza prošlogodišnjeg finala jamčila je spektakl. CB Nita je htjela obraniti naslov, dok je MNK Varoš tražio osvetu za prošlogodišnji poraz. Utakmicu protkanu emocijama načeo je Šime Lovretić svojim pogotkom. Minimalno vodstvo Nite povećao je Vice Genda te doveo svoju momčad u veliku prednost. Nije ni tu CB Nita stala te je Šime Lovretić svojim drugim pogotkom povećao prednost na tri razlike. Tad se budi MNK Varoš i preko Karla Klarina smanjuje rezultat. Pokušavao je Varoš do kraja susreta smanjiti i poravnati rezultat no nije nikako uspijevao. CB Nita se dobro branila u trenutcima kad je Luka Jurlina igrao golman-igrač te je posljednjim sučevim zviždukom moglo krenuti veliko slavlje CB Nite. Kad smo kod sudaca valja i njih predstaviti, a sudili su Zdenko Bakarić i Roko Režan.

CB Nita: Martin Nonković, Filip Lekaj, Frane Dundov, Ante Vukorepa, Ante Vrsaljko, Šime Jakušić, Vice Genda, Leo Plecić, Josip Bacalja, Miroslav Andačić i Šime Lovretić. Voditelji Toni Vidaković i Eugen Volpi.

Po završetku finalne utakmice seniora krenulo se s dodjelom momčadskih i individualnih nagrada. Nagrade najzaslužnijima su dodijelili Marin Bakotić (Sonik), Toni Kruneš (Udruga za mali nogomet Zadarske županije), Marko Vukić (MNK Varoš) te Marko Šimurina (Futsal Zadar)

SENIORI


CB NITA
MNK VAROŠ
MNK TIN
MNK SMILČIĆ MARTIN ARBANAS

DJECA

MNK ŠKABRNJA
PUNTA BAJLO
MALO BOLJI
MNK DASIADDO
POJEDINAČNE NAGRADE

NAJBOLJI IGRAČ

FRANE DUNDOV (CB Nita)

FILIP ŠKARA (MNK Škabrnja)


NAJBOLJI STRIJELAC

IVAN ČURJURIĆ (MNK Varoš)

DAVID ĆUKOVIĆ (Malo bolji)


NAJBOLJI VRATAR

MARTIN NONKOVIĆ (CB Nita)

JAKOV ŠKARA (MNK Škabrnja)

16. travanj 2024 07:10